Skoddehav e.l.?

Skoddehav OG 1.063 FG 1.013
Pilsner Malt, Weyermann (50%)
Pale Wheat Malt, Weyermann (45%)
Oat Malt, Thomas Fawcett (5%)

Meskes ved 66 grader.
Denne blir humla i 3 steg + tørrhumling, med lik mengde Citra og Cascade.
1. steg - 30min før kokestopp
2. steg - 15min før kokestopp
3. steg - ved kokestopp
Tørrhumling (etter primærgjæring)
IBU skal være 62.
Denne gjæres med WYeast 3787 Trappist High Gravity på 20 grader.

Dette har jeg fra Kinn.
Meskes den i 60 min?
 
Måtte bare innom humlegården og bestille 3878.

Jeg brukte Whitelabs versjon av den samme gjæren, wlp530. Og ølet blei skikkelig godt denne gangen. Kjøpte ei flaske Skoddehav med utløpsdato i slutten av dette året, og min ferske slo den i alle fall på aromaen:). Ellers blei det veldig likt.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Oppskrift fra Kinn ligger også i annen tråd. Oppskriftene er like, med unntak av annen IBU på 50.

Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:

50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist
66 C meisking
90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
Jepp. Skjønner ikke hvor jeg fant oppskriften jeg bruker.
Kikket på den nå og ser det er 30 gram av hver i whirlpool. Men IBU i min oppskrift er 42.
Er fornøyd med den slik den er så jeg vil fortsette i samme gata.
I dag byttet jeg ut Citra og Cascade med Centennial og Amarillo. Blir spennende å smake på den etter nyttår.
 
Tilbake
Topp