Nøt en skoddehav i kveld som smakte fortreffelig .
Har noen brygget Gul snø eller er oppskrift på skoddehav tilgjengelig ?
Ang. malt mengde på Gul Snø: skadet være 0,7kg pils og bare 1,5kg totalt?
Det har du helt rett i.Har dukket opp en oppskrift i en annen tråd, men jeg tviler på at den kommer fra bryggeriet...
http://forum.norbrygg.no/threads/white-ipa.26028/#post-265091
Det har du helt rett i.
Malt: Pilsener, kveite og havre.
Humle: Cascade og Citra.
Gjær: Trappist.
http://olportalen.no/2014/06/19/tre-nye-ol-fra-kinn/
Oppskriften finnes i Beercalc her:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Sh%F8lbryggeriets%20White%20IPA%20batch%20%23009
Denne har ingen Citra?
Lykke til! Godt blir det nokJa det ser jo ut som om det stemmer, men om mengdene og forholdene stemmer er jeg usikker på... Men - vi har tenkt til å prøve oss på lørdag. Oppskriften finnes i Beercalc her:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Sh%F8lbryggeriets%20White%20IPA%20batch%20%23009
Humlemengde?Skoddehav OG 1.063 FG 1.013
Pilsner Malt, Weyermann (50%)
Pale Wheat Malt, Weyermann (45%)
Oat Malt, Thomas Fawcett (5%)
Meskes ved 66 grader.
Denne blir humla i 3 steg + tørrhumling, med lik mengde Citra og Cascade.
1. steg - 30min før kokestopp
2. steg - 15min før kokestopp
3. steg - ved kokestopp
Tørrhumling (etter primærgjæring)
IBU skal være 62.
Denne gjæres med WYeast 3787 Trappist High Gravity på 20 grader.
Dette har jeg fra Kinn.
Jeg har smakt den og den var god. Tenkte jeg skulle dele batchen med en kamerat som er enda mer glad i denne typen øl enn jeg erJeg skal handle inn imorgen, har gått for wlp530, siden vestbrygg ikke hadde WYeast 3787.
Tror at wlp550 vil funke bra også i denne. Kanskje litt mindre fruktige estere, men det kan du kanskje kompensere med å gjære rundt 20-21° C? Uansett vil Citra/ Cascade aromaen bli fremtredende og distinkt. Har du smakt originalen?
Ipa skal jo ha høy ibu. Dersom du ønsker mindre ibu kan du bruke 1/3 av 60 minuttershumle. Det er den på 60 som gir mest bitterhet.Hei skal brygge denne i helga: http://www.olbrygging.no/products/sommer-ipa
Ser den har IBU på 70, er ikke det veldig høyt?
Hvilke mulighet har jeg for å redusere bitterheten, tilsette bitterhumle senere, eller redusere mengden?
Har noen testet denne?
Liker veldig godt 7 fjell småtøs ale, denne har bitterhet på 28, så derfor lurer jeg på om denne kan bli for bitter for min gane......
Takk for svar