Skoddehav e.l.?

Minner meg om (ikke spør hvorfor, vet det ikke selv) da jeg ble lurt med av madammen på hagemesse... Blitsen på mobilkameraet fikk kjørt seg da vi fant frø hos noen som solgte blomster av typen "Golden Shower".
 
Nøt en skoddehav i kveld som smakte fortreffelig .
Har noen brygget Gul snø eller er oppskrift på skoddehav tilgjengelig ?
Ang. malt mengde på Gul Snø: skadet være 0,7kg pils og bare 1,5kg totalt?

Vi lagde ein batch med "Gul Snø", og den ble me veldig fornøyd med!
Reduserte mengden bitterhumle og enda vel opp på ca. 30 i IBU.
En kollega brukte Amarillo i staden for Cascade og det fungerte også bra.

Det skal væra 7kg malt totalt:

Pilsner Malt 3500g
Wheat Malt 3000g
Flaked Oats 500g
 
Fermentation
Yeast: WLP530 Abbey Ale
Fermented at 18-22 degrees C for 14 days.

Vi har kjørt denne oppskrifta, men med Mandarina Bavaria humle og så gikk vi (jeg husker ikke helt hvorfor) for US 05 gjær.
I ettertid ser jeg at nesten uansett hvor jeg søker på lignende oppskrifter så brukes belgisk gjær av div slag..

Er derfor redd vår blir litt tam i maltsammenhengen.. Hva tror du vi går mot?
 
Først: For info så ble vi ikke helt fornøyd med denne. Vi endte opp med å bruke WLP500 gjær og jeg lurer på om det er den som er synderen. Det er rett og slett blitt en litt besk, stram smak. Tror vi må prøve oss med Wyeast3787 som er den gjæren Kinn bruker.

Så til spørsmålet: Jeg kjenner ikke Mandarina Bavaria humlen så jeg vet ikke hva den gjør, men US-05 er jo veldig "snill" og jeg tror den kan gjøre at humlen får sette mer preg på ølet enn i vårt tilfelle hvor nok gjæren tar litt overhånd. Lykke til! Gi gjerne tilbakemelding på hvordan den ble!
 
Skoddehav OG 1.063 FG 1.013
Pilsner Malt, Weyermann (50%)
Pale Wheat Malt, Weyermann (45%)
Oat Malt, Thomas Fawcett (5%)

Meskes ved 66 grader.
Denne blir humla i 3 steg + tørrhumling, med lik mengde Citra og Cascade.
1. steg - 30min før kokestopp
2. steg - 15min før kokestopp
3. steg - ved kokestopp
Tørrhumling (etter primærgjæring)
IBU skal være 62.
Denne gjæres med WYeast 3787 Trappist High Gravity på 20 grader.

Dette har jeg fra Kinn.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Skoddehav OG 1.063 FG 1.013
Pilsner Malt, Weyermann (50%)
Pale Wheat Malt, Weyermann (45%)
Oat Malt, Thomas Fawcett (5%)

Meskes ved 66 grader.
Denne blir humla i 3 steg + tørrhumling, med lik mengde Citra og Cascade.
1. steg - 30min før kokestopp
2. steg - 15min før kokestopp
3. steg - ved kokestopp
Tørrhumling (etter primærgjæring)
IBU skal være 62.
Denne gjæres med WYeast 3787 Trappist High Gravity på 20 grader.

Dette har jeg fra Kinn.
Humlemengde?
 
1. steg - 30min før kokestopp: 40g + 40g
2. steg - 15min før kokestopp: 50g + 50g
3. steg - ved kokestopp: 50g + 50g
Tørrhumling (etter primærgjæring): 50g + 50g
Eg syns kanskje dette hørtes litt voldsomt ut, så eg ville dobbeltsjekka mengden her før du eventuelt går i gang. IBU skal være 62.

Merk: Dette var med følgende mengde malt:
6,31kg Pilsner Malt, Weyermann (50%)
5,68kg Pale Wheat Malt, Weyermann (45%)
0,63kg Oat Malt, Thomas Fawcett (5%)

Vet ikke hvilken effektivitet, vil tro at dette er for en 50 L batch. Så da er det vel bare å beregne i Beersmith med ditt oppsett :)
 
Tror jeg kommer til å teste med 1,033 g/l, det skal bli 62IBU (i følge min tolkning av Noonan) dersom Citra er 13,9% og Cascade er 6,1%.
 
Oppskrift fra Kinn ligger også i annen tråd. Oppskriftene er like, med unntak av annen IBU på 50.

Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:

50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist
66 C meisking
90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Jeg skal handle inn imorgen, har gått for wlp530, siden vestbrygg ikke hadde WYeast 3787.

Tror at wlp550 vil funke bra også i denne. Kanskje litt mindre fruktige estere, men det kan du kanskje kompensere med å gjære rundt 20-21° C? Uansett vil Citra/ Cascade aromaen bli fremtredende og distinkt. Har du smakt originalen?
 
Jeg skal handle inn imorgen, har gått for wlp530, siden vestbrygg ikke hadde WYeast 3787.

Tror at wlp550 vil funke bra også i denne. Kanskje litt mindre fruktige estere, men det kan du kanskje kompensere med å gjære rundt 20-21° C? Uansett vil Citra/ Cascade aromaen bli fremtredende og distinkt. Har du smakt originalen?
Jeg har smakt den og den var god. Tenkte jeg skulle dele batchen med en kamerat som er enda mer glad i denne typen øl enn jeg er :)
 
Hei skal brygge denne i helga: http://www.olbrygging.no/products/sommer-ipa

Ser den har IBU på 70, er ikke det veldig høyt?
Hvilke mulighet har jeg for å redusere bitterheten, tilsette bitterhumle senere, eller redusere mengden?
Har noen testet denne?
Liker veldig godt 7 fjell småtøs ale, denne har bitterhet på 28, så derfor lurer jeg på om denne kan bli for bitter for min gane......
Takk for svar
 
Hei skal brygge denne i helga: http://www.olbrygging.no/products/sommer-ipa

Ser den har IBU på 70, er ikke det veldig høyt?
Hvilke mulighet har jeg for å redusere bitterheten, tilsette bitterhumle senere, eller redusere mengden?
Har noen testet denne?
Liker veldig godt 7 fjell småtøs ale, denne har bitterhet på 28, så derfor lurer jeg på om denne kan bli for bitter for min gane......
Takk for svar
Ipa skal jo ha høy ibu. Dersom du ønsker mindre ibu kan du bruke 1/3 av 60 minuttershumle. Det er den på 60 som gir mest bitterhet.
 
Tilbake
Topp