Skoddehav e.l.?

lachris

Norbrygg-medlem
Drakk en vannvittig god hvete IPA her om dagen: Kinn Skoddehav. Noen som kan bidra med en oppskrift i nærheten av dette?
 
Er også interessert dersom Espen deler oppskriften. Synes at Skoddehav foreløpig er sommerens smaksmessige høydepunkt!
 
Har rådført meg med flere kolleger som er mye mer drevne enn meg i dette faget :)
Sammen har vi smørt sammen følgende oppskrift på en White IPA med Skoddehav og White Dog som inspirasjon. Kom gjerne med kommentarer og forslag til forbedringer!

Gul snø:
Statistics
Volume:25 liters
Boil Volume:29 liters
OG:1064
BG:1055
FG:
Alcohol:6.3 % by vol.
Colour:8 EBC (Pale yellow)
Bitterness:58 IBU
BU/GU:0.9

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC4EBC3500g
Wheat Malt3EBC3000g
Flaked Oats4EBC500g
Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes, 74 degrees for 15 minutes.

Hops
Citra11%alpha45g60minutes
Citra11%alpha15g15minutes
Cascade6.5%alpha15g15minutes
Citra11%alpha10g5minutes
Cascade6.5%alpha10g5minutes

Citra11%alpha10gdry hop7 days
Cascade6.5%alpha10gdry hop7 days

Fermentation
Yeast: WLP530 Abbey Ale
Fermented at 18-22 degrees C for 14 days.

Comments:

Vurderer: 35g Koriander og 15g Pomerans siste 15min av koketida.

Tror dere dette kan bli smakfult? o_O
 
Nøt en skoddehav i kveld som smakte fortreffelig .
Har noen brygget Gul snø eller er oppskrift på skoddehav tilgjengelig ?
Ang. malt mengde på Gul Snø: skadet være 0,7kg pils og bare 1,5kg totalt?
 
Tilbake
Topp