Skrubbe ut svovellukt med CO2

Vet ikke om det er jeg som er rar, men jeg har alltid CO2 gjennomstrømning i det jeg kobler på til slangen . så jeg får flushet ut de 0.003l med o2 som er i slangen før jeg kobler på
 
Vet ikke om det er jeg som er rar, men jeg har alltid CO2 gjennomstrømning i det jeg kobler på til slangen . så jeg får flushet ut de 0.003l med o2 som er i slangen før jeg kobler på

Det er den typen galskap jeg også gjerne driver med. Så ja, du er nok litt rar:).

I dag tappa jeg opp det wienerølet jeg kjørte CO2 gjennom i går - og så vidt jeg kan bedømme, var det vellykka. Jeg tror faktisk svovellukta var helt borte. Jeg skal tappe opp det andre ølet snart, også, en schwarzbier/mørk tsjekker. Så hvis den også er blitt fin, har jeg funnet en løsning.

Men det er selvfølgelig ikke noen god løsning. Det skal ikke være nødvendig å gjøre dette. Og jeg lurer jo litt på hvordan det går med andre aromakomponenter.
 
Tror aldri jeg har koblet til en slange uten å hatt litt siv av co2 eller øl gjennom den. F.eks ved lukket overføring av øl så har alltid første centiliteren gått i sluket, siden den har kontakt med oksygen i slange. Helt latterlig og hadde sikkert ikke merket noe forskjell, men artig lell.

Men, hvis du vrir på det. Du er ikke veldig sensitiv for diacetyl såvidt jeg vet, men kanskje det blir veid opp her, at selv den minste fis som hadde passert for de fleste får deg til å søke friskluft? Iom at du sier at du alltid sliter med det, men følger vanlig praksis.

Men som du lurer på, så skrubber du nok ut en lik mengde aromakomponenter som hydrogensulfid. Man kan jo ikke velge hvilke komponenter man vil blåse ut. Men heldigvis så er kilden til god-aromaen fortsatt i ølet. Sulfiden er gjerne helst noe som har blitt produsert "en" gang.
 
Tror aldri jeg har koblet til en slange uten å hatt litt siv av co2 eller øl gjennom den. F.eks ved lukket overføring av øl så har alltid første centiliteren gått i sluket, siden den har kontakt med oksygen i slange. Helt latterlig og hadde sikkert ikke merket noe forskjell, men artig lell.

Men, hvis du vrir på det. Du er ikke veldig sensitiv for diacetyl såvidt jeg vet, men kanskje det blir veid opp her, at selv den minste fis som hadde passert for de fleste får deg til å søke friskluft? Iom at du sier at du alltid sliter med det, men følger vanlig praksis.

Men som du lurer på, så skrubber du nok ut en lik mengde aromakomponenter som hydrogensulfid. Man kan jo ikke velge hvilke komponenter man vil blåse ut. Men heldigvis så er kilden til god-aromaen fortsatt i ølet. Sulfiden er gjerne helst noe som har blitt produsert "en" gang.

Wienerølet smakte i alle fall veldig reint og godt da jeg flaska det nå. Men det er jo håpløst å vurdere før det er ferdig karbonert. Det er særlig humlearomaen jeg er redd blir helt borte. Jeg overveide å koke humle med vørteren som jeg karbonerer med, og angrer på at jeg ikke gjorde det. Men på den annen side så finner jeg ut om det er igjen noe nå. Jeg brukte 20 gr Saaz ved 10 og ved 5 i dette ølet. Det er såpass at jeg vil forvente at jeg kjenner litt til det, normalt.

Jeg er nok ikke overfølsom for H2SO4, men kanskje litt følsom. Jeg har måttet gjøre Marit oppmerksom på det, men etter å ha blitt "trent opp", kjenner hun det omtrent like godt som jeg gjør.
 
Wienerølet smakte i alle fall veldig reint og godt da jeg flaska det nå. Men det er jo håpløst å vurdere før det er ferdig karbonert. Det er særlig humlearomaen jeg er redd blir helt borte. Jeg overveide å koke humle med vørteren som jeg karbonerer med, og angrer på at jeg ikke gjorde det. Men på den annen side så finner jeg ut om det er igjen noe nå. Jeg brukte 20 gr Saaz ved 10 og ved 5 i dette ølet. Det er såpass at jeg vil forvente at jeg kjenner litt til det, normalt.

Jeg er nok ikke overfølsom for H2SO4, men kanskje litt følsom. Jeg har måttet gjøre Marit oppmerksom på det, men etter å ha blitt "trent opp", kjenner hun det omtrent like godt som jeg gjør.

Du mener vel hydrogensulfid - H2S - og ikke svovelsyre - H2SO4? Riktig nok kan man bruke svovelsyre for å senke pH i mesken, men dette er vel å ta hardt i....
 
Du mener vel hydrogensulfid - H2S - og ikke svovelsyre - H2SO4? Riktig nok kan man bruke svovelsyre for å senke pH i mesken, men dette er vel å ta hardt i....

Takk:). Det er hydrogensulfid i all sin ulekkerhet jeg plages med, ja.

Aner ikke hvordan det har skjedd, men den formelen har satt seg fast i hjernen min. Skummelto_O.
 
Tilbake
Topp