Brygget min aller første batch med allgrain igår, og har noen spørsmål jeg håper noen kan svare på.
Oppskriften var Amber Christmas fra Bryggselv. Jeg brygget på Bratberg gen 2 og forsøkte å følge oppskriften så godt som mulig.
Så kommer spørsmålene; under mesking målte jeg SG med refraktometer, og målte den mot slutten til 1,055. Så skyllte jeg med 10 liter vann, slik det står i oppskriften. Da fikk jeg SG på 1,042. Var det for mye skyllevann? Er det evt noe jeg burde gjort annerledes med skyllinga? Tok en bit aluminiumsfolie og laget masse hull i den og la over maltsenga. Tømte så skyllevann over og lot det renne gjennom. Men maltrøret ble stående ute av kjelen en stund før jeg var klar med skyllevannet. Tipper kanskje opp mot 10min. Har det noe å si mtp at malten blir kaldere?
Oppskriften var Amber Christmas fra Bryggselv. Jeg brygget på Bratberg gen 2 og forsøkte å følge oppskriften så godt som mulig.
Så kommer spørsmålene; under mesking målte jeg SG med refraktometer, og målte den mot slutten til 1,055. Så skyllte jeg med 10 liter vann, slik det står i oppskriften. Da fikk jeg SG på 1,042. Var det for mye skyllevann? Er det evt noe jeg burde gjort annerledes med skyllinga? Tok en bit aluminiumsfolie og laget masse hull i den og la over maltsenga. Tømte så skyllevann over og lot det renne gjennom. Men maltrøret ble stående ute av kjelen en stund før jeg var klar med skyllevannet. Tipper kanskje opp mot 10min. Har det noe å si mtp at malten blir kaldere?