Hei!
Har akkurat satt mitt første egenkomponerte øl. Blir en svart IPA, hvor jeg har brukt sjokolademalt og carafa special III (i tillegg til pale malt da..). Slengte også oppi litt spraymalt for å øke OG.
Jeg satt denne for en uke siden, og alt gikk tilsynelatende bra med bryggingen. Eneste jeg er litt i tvil om er om jeg lot den rehydrerte tørrgjæren stå litt for lenge før jeg tilsatte den i vørteren. (Safale US-05) Den sto ca 50 minutter i oppkokt (og nedkjølt) vann på ca 25 grader.
Målte uansett OG til 1051 før jeg satte til gjæring. Syns det tok litt tid før gjæringen begynte ordentlig, men det boblet skikkelig der etter ca 1,5 døgn. Målte på nytt i dag, altså etter 1 uke, og da viste refraktometeret 1032. Atså ned kun 19 på 1 uke.
Har aldri målt underveis i gjæringsprosessen før siden jeg ikke har hatt mistanke om problemer tidligere. Men er dette vanlig? Er det noe jeg kan gjøre for å redde øllet? Tilsette mer gjær? Vil jo helst ikke lage lett-øl
Har akkurat satt mitt første egenkomponerte øl. Blir en svart IPA, hvor jeg har brukt sjokolademalt og carafa special III (i tillegg til pale malt da..). Slengte også oppi litt spraymalt for å øke OG.
Jeg satt denne for en uke siden, og alt gikk tilsynelatende bra med bryggingen. Eneste jeg er litt i tvil om er om jeg lot den rehydrerte tørrgjæren stå litt for lenge før jeg tilsatte den i vørteren. (Safale US-05) Den sto ca 50 minutter i oppkokt (og nedkjølt) vann på ca 25 grader.
Målte uansett OG til 1051 før jeg satte til gjæring. Syns det tok litt tid før gjæringen begynte ordentlig, men det boblet skikkelig der etter ca 1,5 døgn. Målte på nytt i dag, altså etter 1 uke, og da viste refraktometeret 1032. Atså ned kun 19 på 1 uke.
Har aldri målt underveis i gjæringsprosessen før siden jeg ikke har hatt mistanke om problemer tidligere. Men er dette vanlig? Er det noe jeg kan gjøre for å redde øllet? Tilsette mer gjær? Vil jo helst ikke lage lett-øl