Ollikainen
Norbrygg-medlem
Hei! Har tenkt å brygga ein slags belgisk trippel til helga. Har tenkt å bruka wlp500, som eg sette på magnetrøraren på mandags kveld med 2,6 l startarvørter. Den stod nesten eitt døgn før det var noko særleg med teikn til liv, frå igår til idag har det berre vore nokre få små bobler i startaren og ikkje noko krauzen oppå. Ser ut som startaren ikkje er ferdig endå, då det fortsatt boblar co2, berre ganske lite. Dersom eg luktar på luftinga til startaren så kjenner eg at det luktar normalt gjæring.
Dette er jo ein øltype med relativt høg OG, (har tenkt 1080) så då er det jo greit om arbeidslaget er i relativt god form for jobben. Har skjønt at for ein trippel så ligg mykje av jobben i prosess og gjerne det å koma langt nok ned i utgjæring.
Så til spørsmålet: burde eg ha køyrt startaren i eitt trinn til, for å sjå om gjæren har vakna skikkeleg til og er klar for innsats? Denne øltypen skal jo gjerne stå ei stund til lagring og det er vel lite som er meir keisamt enn å venta lenge på eit øl som smakar b@is [emoji57]..
Føler det blir litt mykje sjansespel å la denna slappfisken eg har på startaren sleppa til og forventa at den skal gjera ein god jobb i nåverande form..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dette er jo ein øltype med relativt høg OG, (har tenkt 1080) så då er det jo greit om arbeidslaget er i relativt god form for jobben. Har skjønt at for ein trippel så ligg mykje av jobben i prosess og gjerne det å koma langt nok ned i utgjæring.
Så til spørsmålet: burde eg ha køyrt startaren i eitt trinn til, for å sjå om gjæren har vakna skikkeleg til og er klar for innsats? Denne øltypen skal jo gjerne stå ei stund til lagring og det er vel lite som er meir keisamt enn å venta lenge på eit øl som smakar b@is [emoji57]..
Føler det blir litt mykje sjansespel å la denna slappfisken eg har på startaren sleppa til og forventa at den skal gjera ein god jobb i nåverande form..
Sent from my iPhone using Tapatalk