Hei.
Debuterte som ølbrygger for én uke siden, og har rukket å sette tre batcher så langt hvorav den ene viser veldig liten aktivitet.
Vi brygget basert på denne oppskriften fra BakkeBrygg i Trondheim:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/76834/bakke-brygg-pale-ale-13-l
Vi brukte samme oppskrift men omregnet for ca 20 liter brygg.
Det tok ca 24 timer før det var noen som helst aktivitet i gjærlåsen, og da var det jevn og trutt "klukking" inntil det stoppet helt opp etter ca 48 timer. Etter det har det ikke vært noen som helst aktivitet.
Har ikke målt SG underveis. OG var på 1.057, og gjæringen har vært på stabil temperatur rundt 17,5 - 18,5 grader.
De to andre bryggene gjærer som bare det, men er basert andre oppskrifter og med andre gjærtyper.
Det er fortsatt mye trykk i gjæringsdunken som har stoppet opp, hvis jeg trykker på lokket så "klukker" det i gjærlåsen.
Tyder dette på at gjæringen har stoppet og er det da noe man kan gjøre for å få startet gjæringen igjen, eller er dette normal oppførsel under gjæring?
-Ø
Debuterte som ølbrygger for én uke siden, og har rukket å sette tre batcher så langt hvorav den ene viser veldig liten aktivitet.
Vi brygget basert på denne oppskriften fra BakkeBrygg i Trondheim:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/76834/bakke-brygg-pale-ale-13-l
Vi brukte samme oppskrift men omregnet for ca 20 liter brygg.
Det tok ca 24 timer før det var noen som helst aktivitet i gjærlåsen, og da var det jevn og trutt "klukking" inntil det stoppet helt opp etter ca 48 timer. Etter det har det ikke vært noen som helst aktivitet.
Har ikke målt SG underveis. OG var på 1.057, og gjæringen har vært på stabil temperatur rundt 17,5 - 18,5 grader.
De to andre bryggene gjærer som bare det, men er basert andre oppskrifter og med andre gjærtyper.
Det er fortsatt mye trykk i gjæringsdunken som har stoppet opp, hvis jeg trykker på lokket så "klukker" det i gjærlåsen.
Tyder dette på at gjæringen har stoppet og er det da noe man kan gjøre for å få startet gjæringen igjen, eller er dette normal oppførsel under gjæring?
-Ø