Jeg tror ikke dobbelmeskingen som sådan har noe å bety. Jeg har dobbelmesket fordi jeg brygger på en BM20. Jeg harbåde kort og langt maltrør, noe som gjør at jeg kan få en 25 l batch basert på 9 kg malt på en grei måte. Litt styr, men du verden for et øl det blir. Jeg anbefaler virkelig!!Vis vedlegget 26285 Gikk akkurat en tråd i den sjangeren her, mulig det er noen forslag der som kunne falle i smak. Nøgne Ø var nevnt der ja..
Har du stor nok mesketønne og bruker lite vann/kg malt får du jo OG opp til godt over 1.110 uten å ty til dobbelmesking,sukker eller DME.
Dobbeltmesking har vel med prosess og teknikk/utstyr å gjøre, eller mener du det påvirker slutt resultat på smak på noen måte. Har aldri dobbeltmesket, så er nysgjerrig.
Vil du forklare prosessen litt? Regner med at du starter med det korte røret? Går det 3 kg. oppi?Jeg tror ikke dobbelmeskingen som sådan har noe å bety. Jeg har dobbelmesket fordi jeg brygger på en BM20. Jeg harbåde kort og langt maltrør, noe som gjør at jeg kan få en 25 l batch basert på 9 kg malt på en grei måte. Litt styr, men du verden for et øl det blir. Jeg anbefaler virkelig!!
Tenker selv å brygge et ganske straight forward bokkøl til jul (kjedelig for noen, kanskje).
Her er det foreløpige utkastet mitt:
Batch Size: 21,00 l
Boil Size: 24,73 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 22,72 l
Final Bottling Vol: 19,00 l
Fermentation: Lager, Two Stage
Efficiency: 75,00 %
Amt | Name | Type | # | % or IBU |
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 83,3 %
0,70 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 2 11,7 %
0,10 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 3 1,7 %
0,10 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 4 1,7 %
0,10 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 5 1,7 %
23,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 20,0 IBUs
20,00 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 15,0 min Hop 7 4,9 IBUs
20,00 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,0 IBUs
2,0 pkg Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70) [50,28 ml] Yeast 9 -
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,067 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,6 %
Bitterness: 26,8 IBUs
Est Color: 33,3 EBC
Takk for råd. Er fersk på all grain. Jeg gjør nok da en solid justering på Pale vs Munich.Alt for lite muncher malt for å kunne kalle det en bock, bock brygger jeg med opp mot 80% muncher.
Jeg brygget årets juleøl basert på denne: http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=ImperatorTakk for råd. Er fersk på all grain. Jeg gjør nok da en solid justering på Pale vs Munich.
Det stemmer. Kjører først vanlig meskerutine med 3 kilo i det lille røret, tar det ut og hekter ut filtrene for så å fortsette med 6+ kilo i standard maltrør, vanlig meskeprogram. Det tar jo selvsagt litt tid, men med god planlegging (særlig for rørskiftet) går sett greit.Vil du forklare prosessen litt? Regner med at du starter med det korte røret? Går det 3 kg. oppi?
Sent fra min SM-G930F via Tapatalk