Vi er en gjeng som er ny i gamet og fikk oss en liten overraskelse når vi skulle tappe det ene gjærkaret på flasker igår. Det viste seg nemlig at det var flere sopper (0.5-1.0 cm lengde) oppi gjærkaret. Lurer litt på om dette skjer fra tid til annen eller om alt har gått helt galt? Hadde totalt 2 gjærkar, der det andre var helt soppfritt
Hadde problem med det første gjærkaret tidlig i gjæringsprosessen da alt vannet var blåst ut av gjærlåsen (antar vi har hatt for mye væske oppi..), så lurer på om oksidering kan være årsaken til at dette skjedde? Litt usikker på hvor lenge gjærlåsen sto uten vann, men antar 1-2 døgn.
Prøvde søke både på forumet her og google uten å finne noe resultat. Er dette farlig, eller kunne vi fint ha drukket det?
Forøvrig en Belgisk Wit vi brygget.
Takk for svar,
Kjetil
Hadde problem med det første gjærkaret tidlig i gjæringsprosessen da alt vannet var blåst ut av gjærlåsen (antar vi har hatt for mye væske oppi..), så lurer på om oksidering kan være årsaken til at dette skjedde? Litt usikker på hvor lenge gjærlåsen sto uten vann, men antar 1-2 døgn.
Prøvde søke både på forumet her og google uten å finne noe resultat. Er dette farlig, eller kunne vi fint ha drukket det?
Forøvrig en Belgisk Wit vi brygget.
Takk for svar,
Kjetil