1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Søte opp Cider

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Bkgundersen, 23 Feb 2016.

  1. Bkgundersen

    Bkgundersen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Går det ann å søte opp cider med lactose?
    Ser for meg at cideren jeg satt bli veeeeldig tørr...
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det skal mye til for å få noen effekt. Laktose er ikke særlig søtt, men det er ganske dyrt:(.

    Jeg har ikke funnet noen god løsning på det problemet. Har 20 liter temmelig tørr sider i kjelleren, og har så langt bare brukt den til eplegløgg. (Men den ble god - krydret med kanel, kardemomme og ingefær, og tilsatt en liten dose calvados. Anbefales:)!) Jeg får se til sommeren. Jeg gjetter på at om jeg en varm dag mikser ei mugge med litt sukkkerlake i bunnen og setter ut til tørste sjeler, så får jeg nok avsetning på stoffet.
     
  3. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Maltodekstrin funker bra til søtning.
     
    Finn Berger liker dette.
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Min Cider ble også i tørreste laget. Planlegger å ha litt nedkjølt sukkerlake i kjøleskapet når den skal serveres slik at hver og en kan bestemme søthet. Sukkerlaken først i glesset slik at det blandes uten å miste for mye av CO2.
     
    Finn Berger liker dette.
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for maltodekstrintipset. Det var nytt for meg.
    http://bryggeland.no/maltodextrin-1kg-de19-20.html

    Det der inneholder 20% druesukker, så en må ta hensyn til det når en karbonerer. Og så bør en helst være sikker på at det ikke er noen infeksjon i sideren, for ellers kan det gå galt når villgjær og bakterier går løs på stoffet. Men det gjelder vel for laktose, også.
     
  6. KBA

    KBA
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Heggedal
    jeg tok to liter med eplejuice og kokte det inn til ca 2 dl. Dette ble litt for søtt til de ca 19 l cider jeg hadde på fat, merket ikke noe særlig til ettergjæring på fatet men da sto det jo kaldt helle tiden.
     
  7. Bkgundersen

    Bkgundersen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ble det da som sirup nesten? Hvordan blander dette seg ?
    Vil tro jeg går for maltodekstrin, koke opp en liter vann å blande inn pulveret.
     
  8. Geir Ove

    Geir Ove
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg brygget cider på eplejuice og søtet den før fatning med Stevia. Settes så til noen mnd. med lagring for å få utvikle seg litt.
     
  9. Bkgundersen

    Bkgundersen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor mye bruker du pr. liter?
     
  10. KBA

    KBA
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Heggedal
    Ja, men ikke som honning, det kan hende jeg faktisk ikke reduserte så mye som jeg antok først men jeg ristet på fatet for å blande det.
     
  11. Anders V.

    Anders V.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Noe forslag til mengde maltodekstrin til en 20 liter cider laget på kaldpressede epler fra hagen?
     
  12. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nope, ingen anelse dessverre. Men Beersmith har maltodextrin under "Grains". Det er vel fullt mulig å kalkulere det.
     

Del denne siden