OG: 1,051
FG: 1,011
ABV: 5,3% (Alternativ formel)
Malt:
Jeg brygger denne no-sparge, så du må justere etter effekt i ditt oppsett, prosentene nedenfor
Pilsner malt 77,8%
Naked Oats 8,3%
Flaket bygg 8,3%
Munich, mørk 25 EBC 5,6%
pH i mesk: 5,4
Koker 15min og kjøler til 37C
pH etter kok justeres til 4,5 @ 37C
pitcher 5g lactobacillus plantarum (innholdet i 5 kapsler Probi-Mage eller 5g Sour Pitch)
plastfilm på kjelelokk for å fjerne tilgang til oksygen
Syrner @ 37C, ca. 30 timer (pH bør være 3,5 eller lavere)
75min kok etter syrning
Humle:
Til 25l etter kok
20g Citra @ 5min
20g Amarillo @ 5min
10g Chinook @ 5min
40g Citra @ Whirlpool, 80C 20min
40g Amarillo @ Whirlpool, 80C 20min
20g Chinook @ Whirlpool, 80C 20min
20g Citra @ Tørrhumle 1 (når krausen avtar)
20g Amarillo @ Tørrhumle 1 (når krausen avtar)
10g Chinook @ Tørrhumle 1 (når krausen avtar)
40g Citra @ Tørrhumle 2 (ferdiggjæret)
40g Amarillo @ Tørrhumle 2 (ferdiggjæret)
20g Chinook @ Tørrhumle 2 (ferdiggjæret)
2 pakker US-05
Jeg gjærer på 19C til krausen avtar, tørrhumler da første gang og øker temp til 21C
Når tørrhumle 2 går i setter jeg temp styring til 2C / kaldkræsj - tørrhumler bare 2 døgn
Det kan gjøres enklere med Philly Sour gjær men jeg synes ikke resultatet ble i nærheten av like bra som når jeg kjelesyrner.