Hei!
Har planer om å brygge en øl som fungerer som en stort starter til en Old Ale. Den faller midt i mellom en mild og en southern brown ale, kanskje nærmest sistnevnte. Jeg ønsker ikke altfor mye fokus på brent rosin og tørka frukter, så derfor bruker jeg lysere crystalmalt
Det jeg lurer på er hvilken effekt utgjæring har på så stor mengde crystalmalt. Det er jo mange kombinasjoner, feks meske høyt og attenuerende gjær, meske høyt og lavt attenuerende gjær, meske lavt... osv osv. Mitt gjærvalg styres av Old Ale'n, så den ligger. Spørsmålet er da hvordan mesketemperatur påvirker fylden, smaken og sødmen crystalmaltet tilfører.
Edit: Alle tilbakemeldinger på oppskriften taes imot med takk! Lurer også på hvordan balansen sjokolade / svartmalt er. Er det noe poeng i å ha med svartmalt for smakens skyld, eller kan jeg kutte den og øke sjokolademaltet? Eller mindre sjokolade og mer svartmalt?
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 30,00 l
Post Boil Volume: 27,00 l
Batch Size (fermenter): 24,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,040 SG
Estimated Color: 33,5 EBC
Estimated IBU: 18,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 81,3 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,30 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 5 79,5 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (120,0 EBC) Grain 6 12,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 7 4,8 %
0,10 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 8 2,4 %
0,05 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 9 1,2 %
30,00 g Goldings, East Kent [4,00 %] - Boil 60,0 Hop 10 15,2 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [6,40 %] - Boil 15,0 Hop 11 2,2 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [6,40 %] - Boil 2,0 Hop 12 1,3 IBUs
1,0 pkg London Ale (White Labs #WLP013) [35,49 m Yeast 13 -
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 4,15 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 10,82 l of water at 73,1 C 66,7 C 60 min
Mash Out Add 6,06 l of water at 93,7 C 75,6 C 10 min
Har planer om å brygge en øl som fungerer som en stort starter til en Old Ale. Den faller midt i mellom en mild og en southern brown ale, kanskje nærmest sistnevnte. Jeg ønsker ikke altfor mye fokus på brent rosin og tørka frukter, så derfor bruker jeg lysere crystalmalt
Det jeg lurer på er hvilken effekt utgjæring har på så stor mengde crystalmalt. Det er jo mange kombinasjoner, feks meske høyt og attenuerende gjær, meske høyt og lavt attenuerende gjær, meske lavt... osv osv. Mitt gjærvalg styres av Old Ale'n, så den ligger. Spørsmålet er da hvordan mesketemperatur påvirker fylden, smaken og sødmen crystalmaltet tilfører.
Edit: Alle tilbakemeldinger på oppskriften taes imot med takk! Lurer også på hvordan balansen sjokolade / svartmalt er. Er det noe poeng i å ha med svartmalt for smakens skyld, eller kan jeg kutte den og øke sjokolademaltet? Eller mindre sjokolade og mer svartmalt?
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 30,00 l
Post Boil Volume: 27,00 l
Batch Size (fermenter): 24,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,040 SG
Estimated Color: 33,5 EBC
Estimated IBU: 18,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 81,3 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,30 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 5 79,5 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (120,0 EBC) Grain 6 12,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 7 4,8 %
0,10 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 8 2,4 %
0,05 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 9 1,2 %
30,00 g Goldings, East Kent [4,00 %] - Boil 60,0 Hop 10 15,2 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [6,40 %] - Boil 15,0 Hop 11 2,2 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [6,40 %] - Boil 2,0 Hop 12 1,3 IBUs
1,0 pkg London Ale (White Labs #WLP013) [35,49 m Yeast 13 -
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 4,15 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 10,82 l of water at 73,1 C 66,7 C 60 min
Mash Out Add 6,06 l of water at 93,7 C 75,6 C 10 min