Hei,
Vi har opprettet Austre Åmøy Bryggerlaug og skal til å bestille en Speidel Braumeister 200l - og da dukker det opp noen spørsmål. Desverre kan ikke utstyrsleverandørene svare på alt dette...
- Noen som kjenner noen som har samme anlegg som vi kunne ringt for noen anbefalinger generelt?
- Gjærstarterne blir nødvendigvis store. På vårt 50l oppsett bruker vi 5 liter Ebenmayer med 3,5liter spraymalt på magnetrører. Hva slags utstyr anbefales til dette oppsettet mht str på kolbe, str på magnetrører osv?
- Vi skal ha en 70 platers ekstern platekjøler. Hva slags pumpe anbefales? Hvordan kobles denne sløyfen på Braumeisteren?
- Finnes det en interface mot styresystemet?
- Skylling på Braumeister er i mitt hode noe middelmådig. På vårt oppsett har vi vært nøye med at vørternivået ikke går for lavt når vi tilsetter skyllevann slik at ikke maltsengen kollapser. På Braumeister heises maltrøret opp, og man skal helle rått og brutalt 40 liter vann rett opp i maltrøret. Vil ikke dette føre til kollaps og mye partikler i ølet? Er det noen som har erfaring med å lage pumpestyrt skylling over maltsengen hvor ,altrøret sakte heves opp i samme fart som nivået i ytterkaret stiger?
- Er det mulig å å få tak i 1" slangen som metervare og løse anslutninger?
Det var noen av spørsmålene. Håper noen kan svare på noe av dette :O)
Hilsen en som gleder seg til nytt bryggeri, men med flere spørsmål enn svar...
Vi har opprettet Austre Åmøy Bryggerlaug og skal til å bestille en Speidel Braumeister 200l - og da dukker det opp noen spørsmål. Desverre kan ikke utstyrsleverandørene svare på alt dette...
- Noen som kjenner noen som har samme anlegg som vi kunne ringt for noen anbefalinger generelt?
- Gjærstarterne blir nødvendigvis store. På vårt 50l oppsett bruker vi 5 liter Ebenmayer med 3,5liter spraymalt på magnetrører. Hva slags utstyr anbefales til dette oppsettet mht str på kolbe, str på magnetrører osv?
- Vi skal ha en 70 platers ekstern platekjøler. Hva slags pumpe anbefales? Hvordan kobles denne sløyfen på Braumeisteren?
- Finnes det en interface mot styresystemet?
- Skylling på Braumeister er i mitt hode noe middelmådig. På vårt oppsett har vi vært nøye med at vørternivået ikke går for lavt når vi tilsetter skyllevann slik at ikke maltsengen kollapser. På Braumeister heises maltrøret opp, og man skal helle rått og brutalt 40 liter vann rett opp i maltrøret. Vil ikke dette føre til kollaps og mye partikler i ølet? Er det noen som har erfaring med å lage pumpestyrt skylling over maltsengen hvor ,altrøret sakte heves opp i samme fart som nivået i ytterkaret stiger?
- Er det mulig å å få tak i 1" slangen som metervare og løse anslutninger?
Det var noen av spørsmålene. Håper noen kan svare på noe av dette :O)
Hilsen en som gleder seg til nytt bryggeri, men med flere spørsmål enn svar...