Darkside
Norbrygg-medlem
Hei!
Vært medlem på forumet en stund nå, og har akkurat betalt inn medlemskontingent. Brygget i noen år på en BB30, og er i og for seg fornøyd med bryggeriet, bortsett fra den innebygde temperaturstyringen og mangel på automatisk sirkulasjon, i tillegg til batchstørrelser (jeg får egentlig altfor sjeldent tid til å brygge - tre små unger, kone(forøvrig ølglad), og dessverre en jobb) - mest og best mulig øl på kortest mulig tid vil være en fordel. Funnet gjennom noe "forskning" frem til Speidel BM 50, og ser litt på fordeler med "plus" kontra vanlig. Kostnaden har jeg ikke noen problemer med, da jeg spleiser med en kompis i nabolaget, så forskjellen mellom vanlig 50 og plus blir helt marginal når vi uansett er oppi de summer.
Har "hørt" at kjølingen med den innebygde kappen som er på plusutgaven ikke er i nærheten like rask som med kjølespiral, men dette er i og for seg ikke noe større problem, da en spiralkjøler, der det er nødvendig, lett kan stappes oppi plusen på sedvanlige 15 minutter for desinfeksjon.
1) Er noe tregere kjøling på plusen egentlig noe reelt problem? Er kappekjølingen egentlig reelt treigere? Jeg er vant med spiralkjøleren som hører til BB30, og ja, det går litt treigt, men det har ikke blitt noe problem med utfelling ennå.
2) Er det gjennomførbart å whirlpoole med avsindige mengder humle på 79-80 grader i Speidelen, eller må man finne på noe annet lurt?
For prøvebatcher kommer jeg uansett til å bruke BB30, om jeg bare trenger 10-12 liter ferdig øl før festivaløl skal produseres. Ellers blir jeg vel så glad i 50en at jeg må ha en liten tilitring. Huff og huff.
Hjertelig takk for svar!
Vært medlem på forumet en stund nå, og har akkurat betalt inn medlemskontingent. Brygget i noen år på en BB30, og er i og for seg fornøyd med bryggeriet, bortsett fra den innebygde temperaturstyringen og mangel på automatisk sirkulasjon, i tillegg til batchstørrelser (jeg får egentlig altfor sjeldent tid til å brygge - tre små unger, kone(forøvrig ølglad), og dessverre en jobb) - mest og best mulig øl på kortest mulig tid vil være en fordel. Funnet gjennom noe "forskning" frem til Speidel BM 50, og ser litt på fordeler med "plus" kontra vanlig. Kostnaden har jeg ikke noen problemer med, da jeg spleiser med en kompis i nabolaget, så forskjellen mellom vanlig 50 og plus blir helt marginal når vi uansett er oppi de summer.
Har "hørt" at kjølingen med den innebygde kappen som er på plusutgaven ikke er i nærheten like rask som med kjølespiral, men dette er i og for seg ikke noe større problem, da en spiralkjøler, der det er nødvendig, lett kan stappes oppi plusen på sedvanlige 15 minutter for desinfeksjon.
1) Er noe tregere kjøling på plusen egentlig noe reelt problem? Er kappekjølingen egentlig reelt treigere? Jeg er vant med spiralkjøleren som hører til BB30, og ja, det går litt treigt, men det har ikke blitt noe problem med utfelling ennå.
2) Er det gjennomførbart å whirlpoole med avsindige mengder humle på 79-80 grader i Speidelen, eller må man finne på noe annet lurt?
For prøvebatcher kommer jeg uansett til å bruke BB30, om jeg bare trenger 10-12 liter ferdig øl før festivaløl skal produseres. Ellers blir jeg vel så glad i 50en at jeg må ha en liten tilitring. Huff og huff.
Hjertelig takk for svar!