Klarte å finne et ekstra gjæringskar, så i dag ble det brygging
Kobberhatten med pakning og flexislange fungerte over all forventning!
Ikke noe damp på kjøkkenet
Førte først slangen ned i en bøy, og så opp under midten av kjøkkenvifta.
Lagde et hull på det laveste punktet for å drenere kondens til en boks som jeg satte der.
Kokte uten varmekappe og med 102 grader på termostaten.
Det var tendenser til overkoking i starten, det tøyt opp i flexislangen og rant ned i boksen.
Tøyt også ut litt mellom slangen og hatten da jeg bare tredde slangen løst på tuten.
Skal prøve å få tak i noe Fermcap.
Avdampingen ble på 8.6% pr. time. Fra 30.5 til 25.5 liter (inkl. trub og humle) på 90 minutter (1.042 til 1.050).
Det er ned 1.5% fra tidligere men hvis det stemmer at 8% er den magiske grensen for å bli kvitt DMS så er det jo greit.
Kobberhatten med pakning og flexislange fungerte over all forventning!
Ikke noe damp på kjøkkenet
Førte først slangen ned i en bøy, og så opp under midten av kjøkkenvifta.
Lagde et hull på det laveste punktet for å drenere kondens til en boks som jeg satte der.
Kokte uten varmekappe og med 102 grader på termostaten.
Det var tendenser til overkoking i starten, det tøyt opp i flexislangen og rant ned i boksen.
Tøyt også ut litt mellom slangen og hatten da jeg bare tredde slangen løst på tuten.
Skal prøve å få tak i noe Fermcap.
Avdampingen ble på 8.6% pr. time. Fra 30.5 til 25.5 liter (inkl. trub og humle) på 90 minutter (1.042 til 1.050).
Det er ned 1.5% fra tidligere men hvis det stemmer at 8% er den magiske grensen for å bli kvitt DMS så er det jo greit.