neslekkim
Norbrygg-medlem
Har lest litt rundt, og det virker som om det er forskjellige ønskelige mesketrinn basert på øltype eller malttype, stemmer dette?, finnes det isåfall noen oversikt over hva som er å anbefale til f.eks stout, porter, hveteøl ogsåvidere?
Ser også at fler og fler går etterhvert over til færre mesketrinn, der man sier innmesk på x grader, så y grader i z minutter, men er det da gitt hvor lang tid denne innmesken har?
Mener også å ha lest at noen har kommentert nøyaktigheten på temperaturføleren til Speidel, pga dens plassering ogsåvidere, har man kommet fram til hvor mye man evt bør korrigere temperaturen i meskestegene for at det skal bli riktigere?
Også en til, har noen satt opp utstyrsprofil for Speidel i Beersmith og/eller Beertools? (Klarte ikke å bestemme meg, så jeg kjøpte begge programpakkene, var jo latterlig billig.. )
Ser også at fler og fler går etterhvert over til færre mesketrinn, der man sier innmesk på x grader, så y grader i z minutter, men er det da gitt hvor lang tid denne innmesken har?
Mener også å ha lest at noen har kommentert nøyaktigheten på temperaturføleren til Speidel, pga dens plassering ogsåvidere, har man kommet fram til hvor mye man evt bør korrigere temperaturen i meskestegene for at det skal bli riktigere?
Også en til, har noen satt opp utstyrsprofil for Speidel i Beersmith og/eller Beertools? (Klarte ikke å bestemme meg, så jeg kjøpte begge programpakkene, var jo latterlig billig.. )