Hei,
Jeg er blitt en av Guds utvalgte, og har blitt velsignet med en ny speidel 50l.
På første testbrygg benyttet jeg min nye barley crusher på maltet uten å justere åpningen noe.
Jeg syntes den Kvernede malten inneholdt en del finstoff i form av mel, men som utgangspunkt bestemte jeg meg for å gå videre og prøve denne malten til mesking.
Det ble som fryktet, og gjennomstrømningen var veldig treg. Jeg slo av pumpene og styrte de manuelt på og av for å opprettholde rett temperatur gjennom hele maltrøret og opp i overflaten.
OG ble fin, men er jo mere interessert i gjennomstrømning i maltrøret.
Har nå justert maltmøllen til den bare knuser kornene i to-tre deler og da resulterer dette selvfølgelig i mindre finstoff.
Er dette rette veien å gå?
Tar i mot tips med stor takk :help:
Jeg er blitt en av Guds utvalgte, og har blitt velsignet med en ny speidel 50l.
På første testbrygg benyttet jeg min nye barley crusher på maltet uten å justere åpningen noe.
Jeg syntes den Kvernede malten inneholdt en del finstoff i form av mel, men som utgangspunkt bestemte jeg meg for å gå videre og prøve denne malten til mesking.
Det ble som fryktet, og gjennomstrømningen var veldig treg. Jeg slo av pumpene og styrte de manuelt på og av for å opprettholde rett temperatur gjennom hele maltrøret og opp i overflaten.
OG ble fin, men er jo mere interessert i gjennomstrømning i maltrøret.
Har nå justert maltmøllen til den bare knuser kornene i to-tre deler og da resulterer dette selvfølgelig i mindre finstoff.
Er dette rette veien å gå?
Tar i mot tips med stor takk :help: