Spitfire - oppskrift eller klone?

Torga skrev:
2 vinger, en propell, haleror og noen maskingævær >:D :fyflate: :lmao:

;D

Et enkelt google søk ga meg følgende resultat:

Clone Spitfire Recipe
The Spitfire as a premium Ale is a superb beer. Here is my clone of the famous premium ale. It also fits nicely along side, my other beers, the Lancastor bomber, the mosquito bomber and the hurricane ale. This is simalar to the recipe found in the book Clone brews.

It goes a little like this, I’ll let you know at Christmas whether it is close to the real thing.

For a 2 gallon brew.

120g Crystal malt
80g Maris Otter Malt
80g Amber malt
60 g torrified wheat.


Steep grains in about a gallon of water at 65C for 20 mins

1.5kg Pale Malt Extract.
60g wheat dried malt extract.
1/2oz Target hops.


Boil for 45mins.

1/2oz East Kent goldings hops
1/2 teasp Irish Moss.


Boil for a further 13mins then add

1/4oz East Kent goldings hops. 

I used Safale S04 yeast, I also dry hop the wort with 1/4oz of East Kent Goldings Hops.

This is too cleared and then put into a 2 gallon barrel, then force carbonated. If you are bottling save 100 grams of the pale malt extract to prime the bottles, or subsitute dried malt extract and prime with that.

I have a feeling this may be a little stronger than the real Spitfire Ale, hopefully it taste good whatever the out come.

Oppskriften er en delmeskoppskrift, men det skulle lett kunne oversettes til helmesk. :)
 
Torga skrev:
2 vinger, en propell, haleror og noen maskingævær >:D :fyflate: :lmao:

Må jo ha jævla stort meskekar og forresten hvilken temp??  Skummelt å varme opp maskingevær om de er ladd!
 
Sverre K skrev:
Torga skrev:
2 vinger, en propell, haleror og noen maskingævær >:D :fyflate: :lmao:

Må jo ha jævla stort meskekar og forresten hvilken temp??  Skummelt å varme opp maskingevær om de er ladd!
tenk på det som enzymer, er vel det som må til for att nedbrytningen skal skje.
Husk pansret meskekarr.
 
Sverre K skrev:
Torga skrev:
2 vinger, en propell, haleror og noen maskingævær >:D :fyflate: :lmao:

Må jo ha jævla stort meskekar og forresten hvilken temp??  Skummelt å varme opp maskingevær om de er ladd!

Neida, det er bare en maskinkanon, 20 mm. med elektisk tenning.  :)

EDIT:  oy, det er på Starfighteren, er det og et øl ?
 
Jeg skal være forlover til en kompis som gifter seg i sommer. Det hadde vært morsom å stille med en skvett på utdrikkingslaget. Hvis noen har en allgrain oppskrift eller forslag på klone så er jeg takknemlig
 
Etter googling dukka opp følgende link til en klone, men denne er ekstrakt med steeping og dessuten ikke med metriske mål:
http://www.thehomebrewsite.org.uk/homebrew-recipes/real-ale-recipes/clone-spitfire-recipe.htm
 
Takker for den. Kan hente mye info her, men hvis noen har allgrain eller synspunker forøvrig, så gi lyd!
 
Takker!
Jeg vil nok bruke flytende gjær. Ser for meg disse alternativene sånn umiddelbart.
Whitbread ale 1099
Thames Valley ale 1275
British ale II 1335
London ESB ale 1968
Jeg har ingen erfaring med disse typene fra før. Håper noen har synspunkter eller andre alternativ.

Ser også at WLP022 kan være alternativ
 
Hei!

Har funnet meg en oppskrift på en Sheaperd Neame Spitfire klone, en av mine favoritt øl. Noen som kan se om den ser ok ut? Har modifisert litt, blant annet satt inn Fuggle i stedet for First Gold humle. Tar gjerne i mot tips for å gjøre den bedre.

Batch størrelse: 22 liter

MALT
Maris Otter Pale 3,9 kg
Dark Crystal (Fawcett) 0,4 kg
Torrified Wheat 0,4 kg
Amber 0,25 kg

HUMLE
Target 28 g (60 min)
East Kent Golding 14 g (15 min)
Fuggle (UK) 14 g (15 min)
East Kent Golding 14 g (1 min)

GJÆR
WL – Burton Ale yeast (WLP023)

Koketid 60 min
Meshtemp 65
 
Nå brygges en ESB (Spitfire klone).
Akkurat nådd måltemperatur og tar en liten pause i bryggingen. Gleder meg som et lite barn.

3,90 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 78,8 %
0,40 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 2 8,1 %
0,40 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 3 8,1 %
0,25 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 4 5,1 %

28,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 33,2 IBUs
14,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 3,7 IBUs
12,00 g Fuggle [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 7 2,9 IBUs
14,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 1,0 min Hop 8 0,3 IBUs

WLP023 Burton Ale yeast
 
I dag blir det ny-premiere på brygging etter lang pause.
Starter opp med en Kentish Ale, en slags Spitfire klon. Tar gjerne tilbakemeldinger på oppskrift.

Malt
4,20 kg Best Pale Malt (5,0 EBC) Grain 1 76,4 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (160,0 EBC) Grain 2 12,7 %
0,40 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 3 7,3 %
0,20 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 4 3,6 %

Humle
25,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 30,4 IBUs
15,00 g First Gold [7,50 %] - Boil 15,0 min Hop 6 6,2 IBUs
15,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 1,7 IBUs

Gjær
2,0 pkg Thames Valley Ale (Wyeast Labs #1275) (laget starter)

Diverse
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins)
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)

Kjører BIAB så tenkte å ha 31 liter med mashtemp på rundt 65, 10 min mashout på 72 grader
Eventuelt mesh med 25 liter og 5-7 liter sparge.
 
I oppskriften fra 1995 (The Real Ale Almanac, Roger Protz) Brukte de:

83% Halycon Pale Malt
10% Cereal adjuncts (antar dette er flaket mais)
7% Crystal malt
31 EBC / 12.2 Lovibond / 15,7 SRM

Humlet med Target og Kent Goldings til 41 IBU. Er også tørrhumlet. (Vil tippe Target som bitterhumle og EKG siste 15 og som tørrhumle.)

OG 1.043 4.7% ABV

I samme bok fra 1991 oppgis det en helt annen oppskrift:

75% Pale malt
8% Crystal malt
5% Amber malt
4% Wheat malt
8% Torrefied Wheat
og "Glucose syrup"

East Kent Omega, Target og Zenith humle. Med "Goldings hop oil".

OG 1.045 5% ABV

Ser ut som de har forandret en del på oppskriften underveis...
 
Amber malt'en vil vel gjøre ganske mye forskjell?. Jeg liker smaken av amber malt, og jeg vet at jeg likte Spitfire, som det er en stund siden jeg har drukket nå, men sånn jeg husker den, får jeg ikke helt amber malt'en til å passe inn. Men kanskje 200 gr går; jeg husker jo ikke smaker så godt.

Jeg er glad for disse oppskriftene; jeg kan godt tenke meg å brygge en god Spitfire-klone:).
 
Tilbake
Topp