JoW
Norbrygg-medlem
Jeg sliter litt med at kjelene mine er litt små.
har 2 kjeler på 20 og 22 liter.
kun 1 av dem funker på den induktive plata jeg har. (denne er koplet til en STC-1000 for temp regulering)
Forrige brygg kjørte jeg med to mesker. Delte kornmengden i to og mesket første halvdel, før jeg flyttet vørteren over til kjele nummer to, så fylte jeg opp på nytt og mesket resten av kornet.
deretter kokte jeg en kjele på komfyren og en på den induktive plata.
komfyren brukte 15 minutter lengre på å nå rullekok, så det ble litt mix og trix med koketider og humle tilsetting.
helte deretter begge de kokte vørterene over på gjæringskaret før jeg flyttet kjølespiralen fra kjelen der den ble kokt til gjæringskaret og kjølte begge bryggene sammen.
Ser jo at jeg taper mye tid på denne måten, og siden jeg må bære varm vørter ned i kjelleren for å bruke kjøleren, går det gjerne litt tid fra kok til kjølingen er igang.
jeg endte opp med 21 liter på gjæringskaret, på ett 25 liters hoppy joe kit. 18,5 liter på flaske.
Er det noen andre som brygger på små kjeler som har noen tips å komme med?
ser jo at jeg bør gå til anskaffelse av større utstyr, men budsjettet tilater ikke det ennå.
har 2 kjeler på 20 og 22 liter.
kun 1 av dem funker på den induktive plata jeg har. (denne er koplet til en STC-1000 for temp regulering)
Forrige brygg kjørte jeg med to mesker. Delte kornmengden i to og mesket første halvdel, før jeg flyttet vørteren over til kjele nummer to, så fylte jeg opp på nytt og mesket resten av kornet.
deretter kokte jeg en kjele på komfyren og en på den induktive plata.
komfyren brukte 15 minutter lengre på å nå rullekok, så det ble litt mix og trix med koketider og humle tilsetting.
helte deretter begge de kokte vørterene over på gjæringskaret før jeg flyttet kjølespiralen fra kjelen der den ble kokt til gjæringskaret og kjølte begge bryggene sammen.
Ser jo at jeg taper mye tid på denne måten, og siden jeg må bære varm vørter ned i kjelleren for å bruke kjøleren, går det gjerne litt tid fra kok til kjølingen er igang.
jeg endte opp med 21 liter på gjæringskaret, på ett 25 liters hoppy joe kit. 18,5 liter på flaske.
Er det noen andre som brygger på små kjeler som har noen tips å komme med?
ser jo at jeg bør gå til anskaffelse av større utstyr, men budsjettet tilater ikke det ennå.