1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Spør Bryggselv

En tråd i 'Bryggselv AS' startet av BRYGGSELV AS, 23 Apr 2015.

Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
  1. BRYGGSELV AS

    BRYGGSELV AS
    Expand Collapse
    Samarbeidspartner

    Forklaringen på det ligger i måten produktene våre er satt opp på. Alle de forskjellige variantene av Target og annen humle (100 g, 500 g, 1 kg, 5 kg) er samlet under ett morprodukt for å unngå at oversikten over humlene våre blir for lang. Hvert produkt inkludert morproduktet har et eget varenummer og en egen beskrivelse.
     
  2. solbero

    solbero
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det mulig å legge inn litt mer info på produktsidene til de forskjellige malttypene? På kassene på maltrommet hos Bryggselv i Stavanger står det hvilket selskap som har produsert malten, men kun på et fåtall av malttypene på nettsidene.
     
    Jo-Helge liker dette.
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Hvorfor er mørk munich ført opp som basismalt? Den stakkaren som synes det høres kjekt ut å brygge ølet sitt med denne malten som basis, får seg en sørgelig overraskelse; den har jo ikke enzymer til å konvertere stivelsen. Og det er ikke noe i den beskrivelsen av produktet som dere har lagt ut, som sier noe om det:(. Dere sier at den har "mye av de samme bruksområdene som lys munich" - hvilket i og for seg er sant, men altså med ett veldig viktig unntak: lys kan konvertere stivelse, mørk kan det ikke.

    edit: Her må jeg bare beklage; BestMalz sier at den mørke kan brukes opp til 100%. Jeg baserte meg på artikler fra byo, der det gjøres mye ut av forskjellen på mørk og lys munich når det gjelder enzymatisk kraft: http://byo.com/hops/item/1556-using-munich-vienna-malts-tips-from-the-pros
     
    #183 Finn Berger, 24 Sep 2015
    Sist redigert: 24 Sep 2015
  4. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvetemalt er også Basic malt ..... er vel samme forholdet her.......

    Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
    T
     
  5. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har ein bockøl på gjæring nå med denne malt sammen setninga

    13,23 kgMunich Dark (BestMälz) (25,0 EBC)Grain1 62,1 %
    7,89 kgPilsen (BestMälz) (3,5 EBC)Grain2 37,1 %
    0,17 kgCarafa III (Weyermann) (1400,0 EBC)Grain3 0,8 %

    Kjapp konvertering sjekka med jod test

    Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
     
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Må bare gå i meg selv her. Men jeg baserte meg på dette: "If Munich malt gets around the 10 °L level, it doesn't have enough enzymes to serve as a base malt. You start finding diastatic power around the 45–55 level and an alpha amalyse level around 20–35. Lighter Munich malt can be used to a greater percentage because there's enough diastatic power to compensate for less base malt. Dark Munich, however, is so limited in diastatic power as to relegate it to the category of a specialty malt." Kilde: http://byo.com/hops/item/1556-using-munich-vienna-malts-tips-from-the-pros

    Det som forblir litt uklart, er kanskje om du kan bruke bare mørk munich som basismalt om du har en del umaltet korn i mixen?

    Hvetemalten kan du ikke bruke 100% av fordi du vil være garantert stuck mash, tror jeg. Men om du heller oppi nok risagner, burde vel det gå? Hveten har vel nok enzymer?
     
    #186 Finn Berger, 24 Sep 2015
    Sist redigert: 24 Sep 2015
  7. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Fullt mulig å lage øl med 100% hvete. Med BIAB slipper du stuck mash.
     
    Jo-Helge liker dette.
  8. BRYGGSELV AS

    BRYGGSELV AS
    Expand Collapse
    Samarbeidspartner

    Bedre produktinformasjon er noe vi jobber med sammen med de andre forbedringene på nettsiden vår.
     
  9. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei bryggselv.
    Dere hadde engang blichmann propanbrenner, dog uten dyse såvidt jeg husker.

    Når jeg nå tenker på å utvide med en gassbrenner til så kunne jeg tenkt meg en banjobrenner. Er dette noe dere har tenkt å ta inn igjen?
     
  10. BRYGGSELV AS

    BRYGGSELV AS
    Expand Collapse
    Samarbeidspartner

    Hei,

    Har sendt over ønsket ditt til innkjøpsavdelingen.

    Per i dag er den kraftigste brenneren vi har på lager på 13,5 kW. Denne er forsåvidt også godkjent for innendørs bruk. Vi har også hatt en campingbrenner på 17 kW, men denne har gått ut av vårt sortiment. Riktignok så sitter butikkene våre i Kristiansand og Arendal på en av de hver. Befinner du deg i nærheten kan du jo stikke innom. Har lagt ved bilde av brenneren.
     

    Vedlagte filer:

  11. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei. Det er blichmann sin jeg kunne tenkt meg. Den er sterk nok til å få oppkok på samme dag.
    Et annet spørsmål.
    Ss brewtech har helt greie kokekjeler. Er 30 gallon kjele fra ssbrewtech noe dere har tenkt å få i sortimentet?
     
    Miguel liker dette.
  12. BRYGGSELV AS

    BRYGGSELV AS
    Expand Collapse
    Samarbeidspartner

    Vi har desverre ikke mulighet til å ta inn Blichmann-brenneren. Vi skal undersøke om vi har mulighet til å ta inn 30 gallon kjelen du etterspør.
     
  13. perolavsen

    perolavsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jessheim
    Hei, hva er grunnen til at dere blander forskjellige malt-typer ved bestilling under 1 kg hvis man ikke gir beskjed om annet? Dette virker ikke logisk for meg.
    Når jeg setter opp en bestilling på mange forskjellige malt-typer, og to forskjellige gjær-typer, så ligger vel det i kortene at alt ikke skal i samme brygg. Må en tur til bryggeland på Strømmen for å redde bryggedagen..
     
  14. BRYGGSELV AS

    BRYGGSELV AS
    Expand Collapse
    Samarbeidspartner

    Hei,

    Forstår at det er frustrerende å stå på bryggedagen uten den malten du skulle ha. Slike tilfeller er blant årsakene til at vi tilbyr alle våre kunder å få malten pakket slik de selv ønsker det.

    På en annen side er vi nødt til å ha noen retningslinjer å følge når folk ikke spesifiserer noe. Grunnen til det er ganske enkel. Det tar ekstremt mye tid å veie opp, knuse og pakke små mengder malt i separate poser. Vi sparer derfor mye tid og opp til flere poser på å pakke dette i samme pose. Vi ser at de fleste handler spesialmalt til én oppskrift, og det spiller derfor ingen rolle om malten blandes eller ikke. At grensen er satt ved 1 kg bunner ut i at de færreste av oss bestiller større mengder av en type spesialmalt.

    Med mindre man spesifiserer noe annet får man altså da typisk én pose med basemalt og én pose med spesialmalt.

    Tidligere har vi også vært for dårlige på å kommunisere disse retningslinjene, men vi tror dette har blitt mye bedre nå.

    Send en mail til post@bryggselv.no, så finner vi nok en god løsning på saken.
     
    Jørgen O og loebrygg liker dette.
  15. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Kanskje dere ihvertfall kan forbedre merkingen? Jeg har flere ganger endt opp med å hive malt fra dere fordi for dårlig merking gjør at jeg ikke vet hva som er i posen (typisk når ting blir liggende litt hjemme hos meg). Har kjøpt malt fra petit et par ganger, og de klistrer på en printet lapp med fullt navn, produktnummer og ebc. Ganske mye bedre enn litt slurvete tusj som sier "caramalt".
     
  16. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Skal ha meg et Ph-meter. Tror jeg har lest i en tråd at dere ser på muligheten til å ta inn noe som ikke er så dyrt som det dere har nå. Stemmer dette og isåfall når kommer dette i nettbutikken? Merke/type?
     
  17. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Må si meg enig i akkurat denne, skulle tro det var forhenværende leger hele gjengen, skriver som det var kråker som holdt tusjen... fører alltid på selv hva det er for noe etterpå.
     
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er da vel ingen påbud om at de må merke posen, det kan du da vel gjøre når du kommer hjem
    Da er det verre de gangene jeg kommer hjem og jeg oppdager at det jeg bestilte i posen er feil
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis man handler 10x 1kg poser med spesialmalt så er det kjekt å vite hva de forskjellige er.
     
  20. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    I så tilfelle har du selvfølgelig rett
     
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden