Hei nettopp tappet mitt restebrygg på fat. Men fikk en noe høy Fg og rimelig søtt øl.
Oppskrift basert på d som var i tilgjengelig i skapet
7 kg pale
1 kg munschner
0,5 kg hvete
0,9 kg spesial b
0,25 krystall
0,3 kg havregryn
0,5 kg demarara sukker
Og 1080
Fg 1020
Gjæra med to pakker nottingham, 2 uker på ca 17 grader. Temp datt til nærmere 10 grader etter ca 9 dager, men dette var lenge etter at gjæring var over. Så opp igjen til 20 grader i to nye dager før tapping.
Har lest at nottingham gjærer langt ned i fg så det var overraskende høy fg syntes je.
Lurer på om dette er normalt, hva jeg kunne gjort annerledes, evt om donken skulle stått varmere?
mvh ole
Oppskrift basert på d som var i tilgjengelig i skapet
7 kg pale
1 kg munschner
0,5 kg hvete
0,9 kg spesial b
0,25 krystall
0,3 kg havregryn
0,5 kg demarara sukker
Og 1080
Fg 1020
Gjæra med to pakker nottingham, 2 uker på ca 17 grader. Temp datt til nærmere 10 grader etter ca 9 dager, men dette var lenge etter at gjæring var over. Så opp igjen til 20 grader i to nye dager før tapping.
Har lest at nottingham gjærer langt ned i fg så det var overraskende høy fg syntes je.
Lurer på om dette er normalt, hva jeg kunne gjort annerledes, evt om donken skulle stått varmere?
mvh ole