Hei
Jeg har mitt 3. Brygg til gjæring. En export/lager undergjæret øl med OG på 1,60. Gjæringstemperatur 10-11 grader
Etter 3 uker gjæring, rolig i gjærlås, og stabil SG vil jeg forberde tapping over på flasker for karbonering.
Jeg har lest litt forskjellig rundt heving av temperatur, og temperatur under karbonering. Har noen spørsmål til en Expert på undergjæret øl:
1) Skal jeg heve gjæringstemerarur i et par dager før jeg går videre til tapping/ karbonering. (Tapper over til sekundært gjæringskar og tilsetter sukkerlage 6 gram/liter)
2) Hvilken temperatur, og hvor lenge skal ølet stå til karbonering før jeg setter flaskene på kjøla?
På forhånd takk
Mvh Nordpynt
Jeg har mitt 3. Brygg til gjæring. En export/lager undergjæret øl med OG på 1,60. Gjæringstemperatur 10-11 grader
Etter 3 uker gjæring, rolig i gjærlås, og stabil SG vil jeg forberde tapping over på flasker for karbonering.
Jeg har lest litt forskjellig rundt heving av temperatur, og temperatur under karbonering. Har noen spørsmål til en Expert på undergjæret øl:
1) Skal jeg heve gjæringstemerarur i et par dager før jeg går videre til tapping/ karbonering. (Tapper over til sekundært gjæringskar og tilsetter sukkerlage 6 gram/liter)
2) Hvilken temperatur, og hvor lenge skal ølet stå til karbonering før jeg setter flaskene på kjøla?
På forhånd takk
Mvh Nordpynt