Spørsmål til beskrivelse av gjær

kvasi

Norbrygg-medlem
Hei. 
Har en Brown Ale (Engelsk) under planlegging, og ifm utvelgelse av gjær kom jeg over denne beskrivelsen på Wyeast 1968 London ESB Ale ACTIVATOR xl 125 ml.
Her står det:
Diacetyl production is noticeable and a thorough rest is necessary

Jeg mener å ha lest om dette på forumet, men jeg klarte ikke å finne tilbake til dette, så da spør jeg dere. Hva menes med a thorough rest is necessary?
Hva gjør man da?

Mvh
Jon E
 
Det betyr at du må la den få et par dager på varmere temperatur mot slutten av gjæringen.
Eller eventuelt bare la den stå lenge nok på gjæringskaret.
 
Først og fremst velger man en annen gjær ;)

Diacetyl-steg betyr at man hever temperaturen noen grader mot slutten av gjæringa. Da vil gjæren lettere fjerne diacetyl.
 
Og i tilefellet du ikke viste, så er diacetyl et produkt som gir en slags smør/karamell smak på ølet og i de fleste stilarter blir sett negativt på.
 
Tilbake
Topp