hei
jeg skal prøve meg på Lucky Jack oppskriften fra boken i ølbrygging-fra hånd til munn og når jeg leser gjennom oppskriften melder det seg et par spørsmål.
1)første jeg lurer på er koketiden. i de få bryggene jeg har laget har jeg brukt humleskjemaet som veiledning på koketiden, dersom annet ikke står oppgitt. Dvs dersom bitterhumlen skal i 60 minutter, så koker jeg i 60 minutter. ser nå at dette kan være en dårlig tommelfingerregel. Her ser jeg at skal bruke pilsnermalt, da bør jeg vel koke i 90 minutt og de første 30 min uten humle?
2)mesking: oppskriften sier 20 min på 67 grader
20 min på 72 grader
utmesk på 78,5 grader.
jeg tenkte å meske ut 5-10 min. vil dette da være tilstrekkelig mesketid? tidligere har jeg mesket minst en time til sammen, men er vel de første 15 min som er de viktigste?
3)videre står det at den skal lagres en uke kjølig. vildette si at den bør stå en uke i kjøleskap etter karbonering?
jeg skal prøve meg på Lucky Jack oppskriften fra boken i ølbrygging-fra hånd til munn og når jeg leser gjennom oppskriften melder det seg et par spørsmål.
1)første jeg lurer på er koketiden. i de få bryggene jeg har laget har jeg brukt humleskjemaet som veiledning på koketiden, dersom annet ikke står oppgitt. Dvs dersom bitterhumlen skal i 60 minutter, så koker jeg i 60 minutter. ser nå at dette kan være en dårlig tommelfingerregel. Her ser jeg at skal bruke pilsnermalt, da bør jeg vel koke i 90 minutt og de første 30 min uten humle?
2)mesking: oppskriften sier 20 min på 67 grader
20 min på 72 grader
utmesk på 78,5 grader.
jeg tenkte å meske ut 5-10 min. vil dette da være tilstrekkelig mesketid? tidligere har jeg mesket minst en time til sammen, men er vel de første 15 min som er de viktigste?
3)videre står det at den skal lagres en uke kjølig. vildette si at den bør stå en uke i kjøleskap etter karbonering?