Spørsmål vedr. koketopp

IM

 
Hei,

Det er 20% ved bruk av DNB Mastercard hos Expert til helgen.

Vært inne og tatt en kjapp titt med tanke på å kjøpe meg en billig kokeplate. Sett på følgende:
1250-1500W: https://www.expert.no/hvitevarer/komfyrer-og-ovner/minikjokken/senz-se102d-enkel-kokeplate/p-237681/
2000W: https://www.expert.no/kjokken-og-ma...ater/rommelsbacher-kokeplate/p-218047/?q=koke
2000W (induksjon): https://www.expert.no/kjokken-og-ma...r/senz-seic3742-induksjon-kokeplate/p-239108/

Er usikker på hva disse effektene betyr i praksis ifht effekt vs oppkok og vedlikeholde kok. (uten at det tar et halv århundre å komme dit)

Hva kan jeg forvente at den billigste på 1250-1500W kan håndtere? Hvor stort kokevolum? Hva kan jeg forvente at de to på 2000W klarer?

Noen som vet dette?
 
1500W er i minste laget hvis vi snakker kokestørrelse på 25-30L. Det vil kanskje kunne holde en liten kok, men det vil ha en halv dag å øke temperaturen. 2000W er bedre, står bla. det i Grainfather tror jeg. 2000W induksjon gir fart på sakene.
 
Har selv to slike rommelsbacher-plater til HLT og meskekar. Fungerer fint med full 10 gallon boilermaker på, og har ikke termostat slik enkelte billigplater har. Fungerer derfor bra sammen med PID. Anbefales på det varmeste! Bokstavelig talt.
 
Først: Sjekk faktisk størrelse. Bildene lyver ofte litt, og spesielt de vanlige støpegodsplatene er gjerne mindre i diameter enn man tror. Jeg har selv en rimelig induksjonsplate (har aldri mer enn 16 liter i gryta) som dette:
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/platetopp/ICP2000/wilfa-kokeplate

Veldig fin å starte med for sånne som meg, men jeg ser absolutt fordelen med temperaturstyring. Den som sitter i plata er alt for grovkornet og upresis til å være brukbar,så her må man passe på selv. Til min bruk er denne uansett fin. :)
 
Takker for tilbakemeldinger, folkens.

Som 2000W kokeplate ville jo evt. også denne her vært et veldig billig alternativ:
https://www.expert.no/kjokken-og-ma...e-og-kokeplater/wilfa-cp1-kokeplate/p-116781/ Men ser ut som den er litt mindre enn rommelsbacher'en i størrelse. Så mulig det kan bli vaklete.

Induksjonstoppen du bruker sarge blir jo enda billigere enn den jeg så på, selv med rabatt. Takk for tipset.

msevland: Både mesker du, koker opp og klarer å holde et rullende kok med rommelsbacher-plata di? Slik at dette er det eneste du da bruker i type 25 liters batcher?? Innbilte meg at det kunne bli snaut jeg (?)
 
Sist redigert:
Har to 3,5kW induksjon + en dyppvarmer på 2,5kW dersom det skulle knipe :)
Rommel+PID er kun mesking
 
Som sagt har jeg induksjonsplate oppgitt til 2000W. Det går ikke lynraskt, selv på lave volumer på 12-15 liter. Skal du opp på standardstørrelsen på rundt 23 liter og høyere så vil jeg anbefale noe kraftigere.
 
Jeg bruker i dag wilfa cp1 (2000w) Til mesk. Oppvarming av 19l til 70 grader tar omlag én time fra 12grader. Fra 65- 100 grader (ca 30l ) tar omlag 2timer. Klarer da heller ikke å holde noe særlig til kok.

Gått til innkjøp av en 3kW dyppvarmer fra ølbrygging.no, håper det kan lette kokingen, da jeg liker å brygge ute ;) blir spennende å se på søndag



Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Tilbake
Topp