Etter et par ølsett med greit resultat har jeg handlet inn til min første all grain. Det skal bli en engelsk bitter. 5 liter vørter som skal gjære i en 10-liters bøtte.
Nå har jeg lest en masse om oksydering her på forumet, men likevel har jeg et spørsmål om bryggeprosessen som handler om luft.
Etter to ukers gjæring vil jeg måle gravity. Så vente i tre dager og måle igjen for å se om gjæringen er slutt.
For å måle må jeg ta av lokket. Da erstattes jo co2 som ligger oppå ølet med luft. Og slik blir dunken stående i minst tre dager. Vil luften skade ølet? Er prosedyren min feil?
Nå har jeg lest en masse om oksydering her på forumet, men likevel har jeg et spørsmål om bryggeprosessen som handler om luft.
Etter to ukers gjæring vil jeg måle gravity. Så vente i tre dager og måle igjen for å se om gjæringen er slutt.
For å måle må jeg ta av lokket. Da erstattes jo co2 som ligger oppå ølet med luft. Og slik blir dunken stående i minst tre dager. Vil luften skade ølet? Er prosedyren min feil?