Leste i "Brygg ditt eget øl" av Greg Hughes at Star San kun fungerer med vann under ph 3,5 (side 47).
I såfall har alle 21 brygga mine vært uten desinfisering.
Er det noe jeg misforstår her?
For å være helt nøyaktig er pH definert som -log([H+]) altså minus logaritmen til konsentrasjonen av positive hydrogenioner. Sagt på en enklere måte; et mål på hvor mye syre det er per liter. For svake syrer som eddiksyre og fosforsyre stemmer ikke dette helt, men prinsippet blir likt. Starsan inneholder fosforsyre om jeg husker riktig, som i tillegg er flerprotisk (slipper ut mer enn 1 H+).
Dette er imidlertid ting du egentlig ikke trenger å vite for å desinfisere utstyret ditt, men det viser at det kun er mengden Starsan per liter vann som bestemmer pH (i tillegg til eventuelle andre ting du har oppi). Bland som anvist du så går det nok bra
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.