Da ser det ut til at jeg ikke er helt ute å sykler?
Fikk denne bruksanvisningen: Noen som pleier og la det stå i ro i 30 min? Punkt 6.
1. Fyll 21 liter vann i bryggekjelen, varm opp vannet til 73-74 grader.
Ha effektregulatoren på maks.
2. Slå effektregulatoren på 10%, termostat på 68 gr., ha i maltet: 6 kg.
3. La trekke forsiktig med å resirkulere 2-3 bøtter av vannet fra krana.
4. Kjenn forsiktig med røresleiva at det ikke er klumper i mesken
5. sjekk temperaturen, skal ligge på 65-68 grader.
6. La stå i ro med lokk på i min 30 min.
7. Hvis behov /ønskelig hev temperaturen til 68 grader med å øke
effekten noe og resirkulere vørter kontinuerlig. Slå ned effekten
igjen!
8. La stå med lokk på i total ønsket mesketid: 75-90 minutter.
9. Sett på varmen opp igjen til 60-80%, løft opp meskekaret på ringen
og resirkuler kontinuerlig opp til 78 grader. Tapp ned vørter i bøtta
for du løfter, da blir det lettere.
10. La renne ned til tørt på toppen. Skyll med 13 liter rent vann som er
forvarmet til 75-78 grader. Sjekk at det blir nesten fullt, 28 liter.
11. Tilsett bitterhumle når det begynner å koke. La koke 1 time.
12. Løft ut og tøm meskekar. Gjør rent.
13. Tilsett smakshumle siste 15 minutter av koketiden (75 min. tot.)
sammen med 1 protafloc tablett.
14. tilsett aromahumle siste 4 minutter. Ha i kjøler (uten vann) for
sterilisering.
15. Slå av varmekilde, sett på kjølevann. Pass på at kjøler er øverst mot
overflaten.
16. Stopp kjølingen når det er 24-25 grader i overflaten. Ta ut kjøler,
gjør ren og tøm for vann.
17. Lag gjærstarter med 0,2l sterilt vann (10 x gjærmengde), 25 gr.
18. La stå for bunnfelling 45-60 minutter. Gjør klar og steriliser gjærkar
med Oxi.
19. Begynn å tappe ned i gjærkar med liten åpning. La sildre og plaske
ned i gjærkaret. Kontroller og noter OG (Original Gravity).