Stegmesk eller single-step?

Jørgen O

Dommer
Sentralstyre
Jeg har Speidel, så det ene er like lett som det andre. Men ser på oppskriftene til Bryggselv at det er betydelig lenger mesketid ved single-step sammenlignet med flere steg. Er det da noen grunn til IKKE å velge raskeste løsning?

Hva er i praksis forskjellen?
 
Har ikke Speidel selv, men ser ingen grunn til å velge ett- stegs mesking dersom du eier slikt utstyr. Ett- steg/ single infusion er vel den enkleste metoden for et typisk kjøleboksoppsett som holder stabil temp over 60- 90 minutter.

Enkelt fortalt vil vel forskjellen i mesketid skyldes at du har et høyere mesketrinn på rundt +70 grader, evt. sammen med en proteinrast på rundt 55 gr, som gir det en raskere konvertering enn kun ett- steg på 65-67 grader. Andre grunner til å velge flere trinn med ulik varighet handler om større påvirkning/ prioritering mellom gjærbarhet, eller fylde i form av ikke-gjærbare sukkerarter.

Det føles vel uansett ugreit med kun ett- stegs mesking på en Speidel, eller:(?
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp