Steinli æg & færskbryg går over i maltbryggingens verden, Trenger litt hjelp:-)

Hei alle hjemmebryggere!
Vi er 3-4 stykker som har brygget noen ganger hos meg i holmestrand.
Vi har brygget ekstraktbrygg på 50 liter og har vært veldig fornøyde med hva vi har fått til så langt :biersmile:
Hittil har vi kokt i en kjele på 36l, med 20 liter vann og alt fra 10 til 15kg maltekstrakt(kanskje mer også når jeg tenker meg om...) og så tilsatt resten av vannet tilslutt. Det har gått fint, men det blir jo veldig trangt i gryta når det kommer endel humleposer etterhvert så vi har bestemt oss for en større løsning hvor vi kan koke alt på en gang, og hva er vel mer naturlig da enn å begynne med maltbrygging med det samme? :help:
Vi har skaffet oss en rustfri varmtvannstank som vi skal bruke som kokekar, den blir på ca 140l så vi har ambisjoner om å brygge 100l hver gang, men da tror jeg at vi trenger noen gode tips.
Trenger jeg et meskekar på 120l og varmtvannstank på 120l?
Kan jeg lage to meskekar på 60l istedet?
Hvis noen har lenker til bilder av gode hjemmelagde oppsett er jeg veldig glad for det, vi kan lage det meste tror jeg, bare vi får litt tid på oss ;D
Alle gode tips tas i mot med takk.
Hilsen Trond.
 
Tilbake
Topp