Erlendso
Dommer
Jeg satt et brygg for ca. 3 uker siden. Prøvde meg på en Brown-ale -laget av amber ekstrakt/ stepping grains (Krystallmalt, munich, og pale). Brukte en ukjent bitter-humle med alfa 8% og American Ale II fra Wyeast.
Det ble satt til gjæring i kjelleren, der temperaturen holder seg på ca. 15 grader konstant (kanskje for kaldt for American Ale II?). 3 uker er vel ganske lang gjæringstid? Den er i allefall ikke utgjæret ordentlig.
Når jeg skulle smake på det i går kveld, merket jeg en sterk søtlig diacetylsmak, men kunne skimte en slags "Newcastle Brown Ale"-smak i bakgrunnen.
Brygget begynte å gjære ganske bra igjen i romtemperatur. Jeg har dermed tenkt å la det få stå litt til, men i varmere omgivelser (ca. 21 °C).
Trolig litt mer sukker å gå på? Målte gravity, og den hadde sunket en del, men ser det er mer å gå på.
Er det noe jeg burde gjort annerledes her? Da med tanke på diacetyl-smaken?
Det ble satt til gjæring i kjelleren, der temperaturen holder seg på ca. 15 grader konstant (kanskje for kaldt for American Ale II?). 3 uker er vel ganske lang gjæringstid? Den er i allefall ikke utgjæret ordentlig.
Når jeg skulle smake på det i går kveld, merket jeg en sterk søtlig diacetylsmak, men kunne skimte en slags "Newcastle Brown Ale"-smak i bakgrunnen.
Brygget begynte å gjære ganske bra igjen i romtemperatur. Jeg har dermed tenkt å la det få stå litt til, men i varmere omgivelser (ca. 21 °C).
Trolig litt mer sukker å gå på? Målte gravity, og den hadde sunket en del, men ser det er mer å gå på.
Er det noe jeg burde gjort annerledes her? Da med tanke på diacetyl-smaken?