Vi tappet to brygg på flasker i går. Hvert av bryggene skulle karboneres med 6gr sukker pr liter. Vanligvis tilsetter jeg sukkerlake (bordsukker kokt opp med 2-3 dl vann). Vi tenkte vi skulle være lure og for å spare tid så tilsatte vi alt sukkeret (mengden som var beregnet for to brygg) i 5-6 dl vann og kokte dette før sukkerlaken ble delt opp i to og tilsatt hvert sitt brygg. Mistenker nå at dette kan føre til alt for heavy karbonering og risiko for flaskebomber. Hvis jeg har rett i mine antakelser så er jeg meget takknemlig for innspill om hvordan jeg kan forhindre dette! Normalt sett lar jeg brygget stå i romtemperatur i rundt to uker før jeg setter det kaldt. Kan jeg redusere denne karboneringstiden til en uke og så sette det i kjøleskapstemperatur for å stoppe overkarbonering eller må tiden reduseres ytterligere? Eller er det rett og slett kjørt uansett?
Håper noen har mulighet til å hjelpe meg med denne problemstillingen.
Håper noen har mulighet til å hjelpe meg med denne problemstillingen.