Stout mot hjemlengsel?

Hei
Jeg satte min første gjærstarter i kveld, og satser på å brygge en dry stout på oppskriften under på søndag. Målet er å gi min irske kamerat John litt mindre hjemlengsel ;-) Tar gjerne innspill på oppskriften.

MVH TEEF

Munstermonster

Style: Dry Stout
Type: All Grain Calories: 148
Rating: 4.0 Efficiency: 75 %
IBU's: 41.11 Boil Size: 27.35 L
Color:   66.2 EBC   Batch Size: 24.00 L
Boil Time: 60 minutes
Estimated Actual
Brew Date: - 18/12/2011
OG: 1.045 1.045
FG: 1.013 1.013
ABV: 4.19 % 4.19 %
Serve Date: 03/01/2012 (null)
 
Fermentation Steps
Name Days / Temp Estimated Actual
Primary 10 days @ 18.0°C 18/12/2011 18/12/2011
Diacetylrast 2 days @ 21.0°C 28/12/2011 -
Bottle/Keg 4 days @ 28.0°C 30/12/2011 -
 
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
3.20 kg 64.65 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
1.00 kg 20.20 % Barley, Flaked 60 mins 1.032
600.00 g 12.12 % Roasted Barley 60 mins 1.025
150.00 g 3.03 % Fawcett Chocolate Malt 60 mins 1.034
 
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
78.00 g 41.11 Goldings, East Kent 60 mins 5.00
 
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
1.00 pkg Irish Ale White Labs 0004
 
Additions
(none)
 
Mash Profile
Ettstegsmesk 60 min @ 66.0°C
 Add 0.00 L water @ 0.0°C
 
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
124.74 g Table Sugar - Bottle Carbonation 21.0°C 2.20
 
Notes
 
2 liters starter på 200g spraymalt satt 15.12.11
Gjær best før 02.04.12
 
Dette ser ut som ei enkel og god dry stoutoppskrift, vert snadder! Kva oppnår du med chocolate-tilsetjinga? Sjølv hadde eg nok nytta berre black roasted.

Edit: Skrivefeil
 
Ville kanskje kuttet enda mer på roasted barley. Kanskje ned på 350-400g. 1 kg flaket bygg er også mye; Det kan hende du får problemer med konverteringen av alt. Ville brukt rundt 300g flaket bygg og heller økt basismalten en del.

600g RB + 150g Chocolate blir trolig som å smatte på grillkull
 
Jeg brygget en stout med en ganske lik grainbill som denne bare mer av alt bortsett fra roasted barley, jeg hadde 600 gram RB til 25 liter men dobbelt så mye av alt annet og denne er i dag etter 5mnd lagring fortsatt veldig brent i smaken så jeg ville nok også ha gått ned ganske mye på roasted barley.
 
Jeg brukte 450 gram roasted barley og 1 kg flaked på min forrige stout, og den er omtrent passe røstet. Men da knuste jeg roasted barley til fint pulver i en kaffekvern, så 50 gram mer med litt grovere malingsgrad burde gå greit. Men ja, for mye røstet korn er vondt. Litt vannjustering kan også være greit, for å holde pH oppe, f.eks. en spiseskje med kalsiumkarbonat i mesken.
 
Takk for tilbakemeldingene :skitbra: Etter kommentarene deres, og enda mer lesing på diverse nettsider, er oppskriften justert. Nå dropper jeg Chocolatemalten, og i morgen ser jeg fram til brygging etter denne oppskriften:
3.4 kg Pale Malt 7.83 %
925 g Barley, Flaked 19.27 %
475 g Roasted Barley 9.90 %

TEEF :biersmile:
 
Tilbake
Topp