Hei
Jeg satte min første gjærstarter i kveld, og satser på å brygge en dry stout på oppskriften under på søndag. Målet er å gi min irske kamerat John litt mindre hjemlengsel ;-) Tar gjerne innspill på oppskriften.
MVH TEEF
Munstermonster
Style: Dry Stout
Type: All Grain Calories: 148
Rating: 4.0 Efficiency: 75 %
IBU's: 41.11 Boil Size: 27.35 L
Color: 66.2 EBC Batch Size: 24.00 L
Boil Time: 60 minutes
Estimated Actual
Brew Date: - 18/12/2011
OG: 1.045 1.045
FG: 1.013 1.013
ABV: 4.19 % 4.19 %
Serve Date: 03/01/2012 (null)
Fermentation Steps
Name Days / Temp Estimated Actual
Primary 10 days @ 18.0°C 18/12/2011 18/12/2011
Diacetylrast 2 days @ 21.0°C 28/12/2011 -
Bottle/Keg 4 days @ 28.0°C 30/12/2011 -
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
3.20 kg 64.65 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
1.00 kg 20.20 % Barley, Flaked 60 mins 1.032
600.00 g 12.12 % Roasted Barley 60 mins 1.025
150.00 g 3.03 % Fawcett Chocolate Malt 60 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
78.00 g 41.11 Goldings, East Kent 60 mins 5.00
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
1.00 pkg Irish Ale White Labs 0004
Additions
(none)
Mash Profile
Ettstegsmesk 60 min @ 66.0°C
Add 0.00 L water @ 0.0°C
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
124.74 g Table Sugar - Bottle Carbonation 21.0°C 2.20
Notes
2 liters starter på 200g spraymalt satt 15.12.11
Gjær best før 02.04.12
Jeg satte min første gjærstarter i kveld, og satser på å brygge en dry stout på oppskriften under på søndag. Målet er å gi min irske kamerat John litt mindre hjemlengsel ;-) Tar gjerne innspill på oppskriften.
MVH TEEF
Munstermonster
Style: Dry Stout
Type: All Grain Calories: 148
Rating: 4.0 Efficiency: 75 %
IBU's: 41.11 Boil Size: 27.35 L
Color: 66.2 EBC Batch Size: 24.00 L
Boil Time: 60 minutes
Estimated Actual
Brew Date: - 18/12/2011
OG: 1.045 1.045
FG: 1.013 1.013
ABV: 4.19 % 4.19 %
Serve Date: 03/01/2012 (null)
Fermentation Steps
Name Days / Temp Estimated Actual
Primary 10 days @ 18.0°C 18/12/2011 18/12/2011
Diacetylrast 2 days @ 21.0°C 28/12/2011 -
Bottle/Keg 4 days @ 28.0°C 30/12/2011 -
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
3.20 kg 64.65 % Pale Malt, Maris Otter 60 mins 1.038
1.00 kg 20.20 % Barley, Flaked 60 mins 1.032
600.00 g 12.12 % Roasted Barley 60 mins 1.025
150.00 g 3.03 % Fawcett Chocolate Malt 60 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
78.00 g 41.11 Goldings, East Kent 60 mins 5.00
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
1.00 pkg Irish Ale White Labs 0004
Additions
(none)
Mash Profile
Ettstegsmesk 60 min @ 66.0°C
Add 0.00 L water @ 0.0°C
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
124.74 g Table Sugar - Bottle Carbonation 21.0°C 2.20
Notes
2 liters starter på 200g spraymalt satt 15.12.11
Gjær best før 02.04.12