Stout

Brygget en stout for tre uker siden. Etter å ha gjæret en uke på plastdunk, ble den flasket, og har stått to uker i romtemperatur. Stouten er fortsatt veldig uklar, noe andre stouter vi har brygget ikke har vært på samme tidspunkt, og det er nesten ikke kullsyre. Har brukt samme mengde sukker i ølet ved flasking som vi alltid gjør, og da er det som regel bra med kullsyre etter to uker. Noen som har teorier om hvorfor det fortsatt er så uklart og hvorfor det er så lite kullsyre? Bør vi bare la det stå i romtemperatur en stund til?
 
Fikk ikke målt OG, men ut fra tidligere erfaringer med samme brygg og samme prosedyre, kan jeg jo gjette på ca 1065 viss det har noen som helst verdi. Gjæringen virket også å foregå som normalt, ut fra aktiviteten i gjærlåsen å dømme. Ellers er for så vidt smaken kurant....
 
Tja, 1065 er jo litt, iallfall om dere har brukt en sterkt flokkulerende gjær som WLP007 eller 002. Da kan karboneringen ta litt lengre tid, og isåfall er uklarheten neppe gjær.
 
Det greieste er vel bare å la den stå i romtemperatur noen uker til.
Har selv hatt øl som brukte 4 uker på å oppnå skikkelig karbonering.
 
Er det egentlig det? Med nok gjær skal det ikke ta så mye lengre tid å gjære ut, litt avhengig av gjærtype.
 
Har nå testet brygget igjen, bra med kullsyre. Skjønner at en uke i romtemperatur ikke nødvendigvis alltid er fasitsvaret....
 
Tilbake
Topp