Sukker ved flasking

Flasket på lørdag en batch med APA. Jeg har nå funnet ut at jeg av en eller annen grunn har brukt altfor lite sukker til karboniseringen. Ca halvparten av det jeg burde brukt. Hva bør jeg gjøre? Er det for sent å tilsette litt mer? Det er ikke mer enn en kasse, så den jobben er overkommelig .(halvparten av batchen ble tappet på fat)
Eller bør jeg bare la de stå varmt og satse på at det går greit? Eventuelt nyte en kasse litt flat ale.
 
Det jeg vet at en kompis av meg gjorde da han oppdaget at ølet var flatt, etter å hadde glemt å ha sukker på i det hele tatt, var å åpne, tilsette sukker å korke igjen. som om ingen ting var skjedd. lot det stå i 14 dager til og vips var det bobbler.
Du mister sikkert litt når du åpner, men da er det bare å ha litt ekstra.
 
Fatet kan du tvangskarbonere så det burde ikke være noe stress. Du kan altids prøve hva ekvernmo foreslår på et par flasker og funker det så kjør på med resten o_O
 
Sukkerlake i 5ml/10ml sprøyte fra apoteket. Beregn, kok opp og kjør på - det er absolutt enklest.
 
Tilbake
Topp