Det kunne vært værre. For noen år siden fant vi ut at sukkeret til fire stamper hadde havnet i en; Først når det begynte å smelle i kjelleren...
Etter blandt annet denne episoden er konseptet "fylle-brygging" forlatt.
Null stress.
Stikk innom et apotek i morgen og kjøp en liten sprøyte. Kok opp vann & sukker, mål volumet og doser rett i flaskene. På med ny kork, og vips er traumet unngått.
Sett at du skal ha 10 flasker med 6gr sukker i hver. Kok opp 60ml vann og tilsett sukkeret. Må volumet på vesken du har nå (tipper rundt 90ml). Du vil da ha en tidel i hver flaske - omtrent 9ml.
Nå er jeg ikke helt sikker på hva du spør om, men om du er i denne situasjonen (eller bare ikke ønsker/kan stikke over i en ekstra stamp for å mikse sukker i) finnes det flere måter å gå frem på.
Kjent konsentrasjon: om du blander en lake med f.eks 1g/ml, kan du tilsette en ml per gram sukker du ønsker. (husk å gange med flaskevolum!)
Kjent mengde: Om du ønsker å tilsette f.eks 10ml til vær flaske blander du en lake som inneholder ønsket sukkermengde pr 10ml. (husk å gange med flaskevolum!)
Velg en og hold deg til den!
OBS! Ikke bland ut mer sukker en det som skal brukes totalt. Om du går tom for lake, ikke bland mer!
Nb: med mindre du har litersflasker skal du sannsynligvis IKKE ha 6g pr flaske, som per foreslo over 3g sukker til en halvlitersflaske eller 2g til 0,33-flasker vil nok funke bedre
Nb: med mindre du har litersflasker skal du sannsynligvis IKKE ha 6g pr flaske, som per foreslo over 3g sukker til en halvlitersflaske eller 2g til 0,33-flasker vil nok funke bedre
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.