cjohansen
Norbrygg-medlem
Jeg brygget en Berliner Weisse 9. januar. OG 1.031. Pitcha 1 liters lactostarter på 34C. Halvannen dag etter pitcha jeg rehydrert US-05. Litt over en uke senere splitta jeg batchen og pitcha Brett Bruxellensis i halvparten.
6. mars hadde begge nådd SG 1.004
15. mars var den uten brett på SG 1.003
I dag (27. mars) er brett-varianten fortsatt på SG 1.004 og lactoen fortsatt på 1.003.
1) Er det greit å flaske nå?
Begge bøttene har fortsatt solid pellicle, men jeg har kran og klarer å få ut ølet uten å forstyrre den stort. Kommer pelliclen til å legge seg av seg selv? I tillegg flyter det litt sånne små hvite partikler i begge hydrometer-samplene. Litt nasty, legger det seg etter flaskemodning og nedkjøling?
2) Hvis jeg kan flaske - kan jeg flaske med mitt vanlige utstyr og rengjøre godt etterpå, eller er det å be om trøbbel?
Begge ølene smaker forøvrig friskt og fint, men Brett-varianten er klar favoritt. Ettersom OG var ganske lav så er det et nokså tynt øl, men det lille laget med funk i Brett-varianten bidrar med litt kompleksitet som gjør det til en mer spennende smaksopplevelse. Ingen av dem er veldig sure, men du kjenner lactoen. Gleder meg til å bruke dette som "gressklipperøl"
6. mars hadde begge nådd SG 1.004
15. mars var den uten brett på SG 1.003
I dag (27. mars) er brett-varianten fortsatt på SG 1.004 og lactoen fortsatt på 1.003.
1) Er det greit å flaske nå?
Begge bøttene har fortsatt solid pellicle, men jeg har kran og klarer å få ut ølet uten å forstyrre den stort. Kommer pelliclen til å legge seg av seg selv? I tillegg flyter det litt sånne små hvite partikler i begge hydrometer-samplene. Litt nasty, legger det seg etter flaskemodning og nedkjøling?
2) Hvis jeg kan flaske - kan jeg flaske med mitt vanlige utstyr og rengjøre godt etterpå, eller er det å be om trøbbel?
Begge ølene smaker forøvrig friskt og fint, men Brett-varianten er klar favoritt. Ettersom OG var ganske lav så er det et nokså tynt øl, men det lille laget med funk i Brett-varianten bidrar med litt kompleksitet som gjør det til en mer spennende smaksopplevelse. Ingen av dem er veldig sure, men du kjenner lactoen. Gleder meg til å bruke dette som "gressklipperøl"