hveteøl über alles! Har i noen dager nytt en typeriktig dunkel som er gjæret med stålkontroll på 18 grader. Svært ren smak, med svakt hint av fruktig banan. Deilig!
Fulgte oppskrift stjelt annen plass på forumet:
dunkelweizen.
OG 52-55
FG 12-15
25-30 liter
ca 17 IBU
ca 6% alkohol
3,0 kghvetemalt 3ebc
2,0 kg Lager malt 3ebc
0,5 kg Münchener malt 22ebc
0,5 kg Cara-Münchener malt
0,075 kg Sjokolade malt
Mesking ved 67 grader i 60 min (ca. 18 liter)
Skyll med 75 grader. (ca. 16 liter)
15g HallertauerMittelfrüh Hel 4,4 % 90 min
15g HallertauerMittelfrüh Hel 4,4 % 5 min
Wyeast 3068 WeihenstephanWeizen. Gjæring ved 18 grader i to uker.
Fulgte oppskrift stjelt annen plass på forumet:
dunkelweizen.
OG 52-55
FG 12-15
25-30 liter
ca 17 IBU
ca 6% alkohol
3,0 kghvetemalt 3ebc
2,0 kg Lager malt 3ebc
0,5 kg Münchener malt 22ebc
0,5 kg Cara-Münchener malt
0,075 kg Sjokolade malt
Mesking ved 67 grader i 60 min (ca. 18 liter)
Skyll med 75 grader. (ca. 16 liter)
15g HallertauerMittelfrüh Hel 4,4 % 90 min
15g HallertauerMittelfrüh Hel 4,4 % 5 min
Wyeast 3068 WeihenstephanWeizen. Gjæring ved 18 grader i to uker.