1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Svarstad Ølbryggerlaug

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av glennrlie, 14 Sep 2012.

  1. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Vår aller første batch står nå på flasker, en Pale Ale. Litt misfornøyd med FG på 1.019 da vi mente å ha god kontroll på mesketemperaturen. Får ta det på nybegynnerkvota.

    Utfyllende info med bilder og kommentarer gjennom prosessen finnes her:
    http://bryggerlauget.blogspot.no/
     
  2. jikvig

    jikvig
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Morsomt, gratulerer så masse!

    Hvordan var gjærkalkulasjonen deres, for lite levende gjærceller er jo også en vanlig årsak til for høy FG..
     
  3. leander

    leander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Larvik
    Ser du bruker pumpa under kjøling. Når setter du igang den. Lar du vørteren bli litt kald først eller setter du den på rett etter koking?
     
  4. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Lar vørteren kjøle seg ned litt. Tror vi startet den på rundt 80 grader.
     
  5. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Batch #01 sin etikett (noget pretensiøs tekst, men den der vover intet vinner  :laugh:):

    [​IMG]

    (med så stor fallhøyde skal det bli spennende å smake på "folkølet" til helga)  :biersmile:
     
  6. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  7. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  8. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  9. Bjornendre

    Bjornendre
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ålesund
    Snasent. Me like! :)
     
  10. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Takker!  :)
     
  11. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Noen bilder fra SG-måling av lageren som står til gjæring. Har også satt opp et lite webcam som jevnlig knipser bilder av temperaturen i kjøleskapet:

    http://bryggerlauget.blogspot.no/2012/10/status-pa-batch-2.html
     
  12. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  13. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  14. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Ser dere kjører ferdig gjæret øl gjennom sil og lar det splesje ned i ny bøtte. Det er ikke lurt. Da blir det utsatt for oksydering.
     
  15. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Det er notert! :)

    Var forsåvidt klar over risikoen, men da vi antok det var mye grums (noe det viste seg å ikke være), følte vi at vi måtte sile det denne gangen. Tidligere har vi brukt hevert ned langs bunnen i nytt gjæringsfat (med sukkerlake), men siden vi følte vi måtte sile så ble det nå slik.. Burde vel tenkt at dette grumset ble bunnfelt, men det er bygones nå i hvert fall. Vi får krysse finge og tær...  :jaha:

    (eventuelt får vi skippe modning på denne, og tylle den i oss i løpet av jula) ;)
     
  16. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  17. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Jeg setter gjæringsbøtta kaldt en dag før tapping. Da bunnfeller mye
     
  18. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Takker for tipset, skal forsøke det neste gang :)
     
  19. Torstein2 Vestfold

    Torstein2 Vestfold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    LARDAL
    Hallo
    Hyggelig med flere bryggere i Lardal, vi en gjeng som sysler litt med det samme noen km. lenger syd, kanskje litt fremtidig samarbeid kan være nyttig. Lykke til videre, ser ut som dere er godt i gang.
    Hilsen
    Torstein Røsholt
     
  20. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Halla Torstein!

    Dere har vel litt større oppsett enn vi har, etter det jeg har hørt? Men joda, vi har så smått starta oppi Svarstad :) Blir vel litt oppgradering av utstyr til sommeren regner jeg med (tar over på Søndre Hvaal da, så da er det opprusting av bryggerhus) ;)

    Noen bilder fra dagens innsats:
    http://bryggerlauget.blogspot.no/2013/01/batch-04-bayer.html
    Glenn Roger Lie
     

Del denne siden