Svarstad Ølbryggerlaug

Vår aller første batch står nå på flasker, en Pale Ale. Litt misfornøyd med FG på 1.019 da vi mente å ha god kontroll på mesketemperaturen. Får ta det på nybegynnerkvota.

Utfyllende info med bilder og kommentarer gjennom prosessen finnes her:
http://bryggerlauget.blogspot.no/
 
Morsomt, gratulerer så masse!

Hvordan var gjærkalkulasjonen deres, for lite levende gjærceller er jo også en vanlig årsak til for høy FG..
 
Ser du bruker pumpa under kjøling. Når setter du igang den. Lar du vørteren bli litt kald først eller setter du den på rett etter koking?
 
Batch #01 sin etikett (noget pretensiøs tekst, men den der vover intet vinner  :laugh:):

cimg1590r.jpg


(med så stor fallhøyde skal det bli spennende å smake på "folkølet" til helga)  :biersmile:
 
Noen bilder fra SG-måling av lageren som står til gjæring. Har også satt opp et lite webcam som jevnlig knipser bilder av temperaturen i kjøleskapet:

http://bryggerlauget.blogspot.no/2012/10/status-pa-batch-2.html
 
Ser dere kjører ferdig gjæret øl gjennom sil og lar det splesje ned i ny bøtte. Det er ikke lurt. Da blir det utsatt for oksydering.
 
Det er notert! :)

Var forsåvidt klar over risikoen, men da vi antok det var mye grums (noe det viste seg å ikke være), følte vi at vi måtte sile det denne gangen. Tidligere har vi brukt hevert ned langs bunnen i nytt gjæringsfat (med sukkerlake), men siden vi følte vi måtte sile så ble det nå slik.. Burde vel tenkt at dette grumset ble bunnfelt, men det er bygones nå i hvert fall. Vi får krysse finge og tær...  :jaha:

(eventuelt får vi skippe modning på denne, og tylle den i oss i løpet av jula) ;)
 
glennrlie skrev:
Det er notert! :)

Var forsåvidt klar over risikoen, men da vi antok det var mye grums (noe det viste seg å ikke være), følte vi at vi måtte sile det denne gangen. Tidligere har vi brukt hevert ned langs bunnen i nytt gjæringsfat (med sukkerlake), men siden vi følte vi måtte sile så ble det nå slik.. Burde vel tenkt at dette grumset ble bunnfelt, men det er bygones nå i hvert fall. Vi får krysse finge og tær...  :jaha:

(eventuelt får vi skippe modning på denne, og tylle den i oss i løpet av jula) ;)

Jeg setter gjæringsbøtta kaldt en dag før tapping. Da bunnfeller mye
 
Hallo
Hyggelig med flere bryggere i Lardal, vi en gjeng som sysler litt med det samme noen km. lenger syd, kanskje litt fremtidig samarbeid kan være nyttig. Lykke til videre, ser ut som dere er godt i gang.
Hilsen
Torstein Røsholt
 
Tilbake
Topp