Jeg er forholdsvis fersk i brygge-gamet og prøver å forstå dette, er det virkelig sånn at meske effektiviteten synker med økende mengde malt i røret?
Er ikke det gikk av kvernegrad og skylling ?
Eller er det sånn at pumpen er under dimensjonert og jobber tyngre og tyngre ettersom maltmengden øker?
Noen som har eksperimentert rundt dette eller har erfaringer her ?
Blir heller ikke klok på om det er vanlig å røre i malten under mesking eller ikke.
Er det ikke lett å få med for mye bitterstoffer hvis man stopper rører i mesken underveis ?
Jeg har en Speidel 20
Er ikke det gikk av kvernegrad og skylling ?
Eller er det sånn at pumpen er under dimensjonert og jobber tyngre og tyngre ettersom maltmengden øker?
Noen som har eksperimentert rundt dette eller har erfaringer her ?
Blir heller ikke klok på om det er vanlig å røre i malten under mesking eller ikke.
Er det ikke lett å få med for mye bitterstoffer hvis man stopper rører i mesken underveis ?
Jeg har en Speidel 20