Syrlig Amber Ale

Blei flaska 23 okt. Smakte på den i dag. Mørk/rød fint skumlokk. Snsken derimot skuffa. Syntes den var tynn og syrlig mot slutten. Er det i rettning infeksjon el er det bare ungt? :/ har stått i 18/19c i 8 dager. Var samme temp når jeg testa det. Bør vel drikkes på 8-10c?
 
Litt meir info:

Enda på OG 1050 - 1051

Mesking på 65-67C i 1t
Hevde grader til 78C og heiste opp innerpanne.
Skyllte på 75-78 i 1t

Gjæra fort (3 dagar) ned til 1014. Stod ei veke ++ til og enda på FG 1012.

Har lese litt og kan det vere for lite dextriner og innfeksjon? Trodde mesketempen var høg nok eg.
 
Det hender ofte at det tek eit par veker eller fleire før smaken opnar seg. Amberen eg pleier å brygge er litt "vassen" i starten men etter eit par veker eller meir på fat kjem den seg betrakteleg og gir både toast, karamel, malt og bittelit brent smak. Min har OG/FG som liknar din.

Dette gjeld sjølvsagt andre øl også, ikkje berre Amber.

Ha is i magen og juster eventuelt oppskrift og meskeprogramm til neste brygg.
 
Tilbake
Topp