Hei,
Har brygget og hatt en Biere de Garde på flaske i 2 uker nå. Har kjørt oppskriften til Gahr her: https://forum.norbrygg.no/threads/biere-de-garde.12899/
Gjæra på 18 grader i 1 uka, og var nødt til å sette den inn i romtemp den siste uka. (fordi det litt kjøligere bodrommet plutselig måtte brukes til noe annet..)
Jeg brukte riktignok litt for mye vann, og endret humlen til Fuggles da jeg ikke fikk tak i Styrian Goldings.
Den ligger på en ca 6 % og jeg synes den minner ganske mye om en bayer/bokk. Den ble faktisk veldig bra, men det er en ganske syrlig ettersmak som jeg ikke nødvendigvis synes er fantastisk. er det noen grunn til at den er tilstede? Jeg klarer ikke helt å google meg fram hva det kan skyldes. Nå skal den seff lagres en stund, kan dette avdempe syrligheten noe? Er litt bekymra for at den skal bli mer fremtrende framfor den runde og fine karamellsmaken som er der nå
Har brygget og hatt en Biere de Garde på flaske i 2 uker nå. Har kjørt oppskriften til Gahr her: https://forum.norbrygg.no/threads/biere-de-garde.12899/
Gjæra på 18 grader i 1 uka, og var nødt til å sette den inn i romtemp den siste uka. (fordi det litt kjøligere bodrommet plutselig måtte brukes til noe annet..)
Jeg brukte riktignok litt for mye vann, og endret humlen til Fuggles da jeg ikke fikk tak i Styrian Goldings.
Den ligger på en ca 6 % og jeg synes den minner ganske mye om en bayer/bokk. Den ble faktisk veldig bra, men det er en ganske syrlig ettersmak som jeg ikke nødvendigvis synes er fantastisk. er det noen grunn til at den er tilstede? Jeg klarer ikke helt å google meg fram hva det kan skyldes. Nå skal den seff lagres en stund, kan dette avdempe syrligheten noe? Er litt bekymra for at den skal bli mer fremtrende framfor den runde og fine karamellsmaken som er der nå