Prøvde Irish Moss for første gang i dag og er ikke imponert.
Har tidligere brukt tabletter og fått nermest klar vørter når jeg brygger lyse ales. Denne gangen ble det det mest tåketet jeg kan huske å ha hatt i Speidelen. Utfordringen er at jeg gjorde et par andre endringer også (vet at det ikke er helt etter boken).
Endringene er som følger:
1/4 ts Irish Moss i stedet for 0,7 gr flokkuleringstablett.
Litt kortere meskring
15 x 68
15 x 69
15 x 70
10 x 78
Mot vanligvis ca 20 x 3 på tilsvarende temperaturer.
Smoked Malt og Flaked Barley ble lagt til oppskriften som fra før bestod av:
Pale Ale Malt
Caramalt
Rye Malt
Cara Crystal
Peated Malt
Andre som har erfaringer med å skifte den ene eller andre veien, eller annet som er verdt å dele om temaet.?
Har tidligere brukt tabletter og fått nermest klar vørter når jeg brygger lyse ales. Denne gangen ble det det mest tåketet jeg kan huske å ha hatt i Speidelen. Utfordringen er at jeg gjorde et par andre endringer også (vet at det ikke er helt etter boken).
Endringene er som følger:
1/4 ts Irish Moss i stedet for 0,7 gr flokkuleringstablett.
Litt kortere meskring
15 x 68
15 x 69
15 x 70
10 x 78
Mot vanligvis ca 20 x 3 på tilsvarende temperaturer.
Smoked Malt og Flaked Barley ble lagt til oppskriften som fra før bestod av:
Pale Ale Malt
Caramalt
Rye Malt
Cara Crystal
Peated Malt
Andre som har erfaringer med å skifte den ene eller andre veien, eller annet som er verdt å dele om temaet.?