ErikSøl
Norbrygg-medlem
Hei igjen
Nå har jeg to batcher stående.
Nr1 er en kølsch med to pakker Safale 05, 21 liter. DEn stoppet å ploppe etter fire/ fem dager ved ca 20- 22 grader. Har nå stått ni dager og skal tappes om 5dager til flasker.
Nr2 er en blonde med to pakker Safale/ fermentis t-56 til 19 liter. Den plopper fint fortsatt nå, etter to dager også ved 18- 20 grader.
Nå lurer jeg på om variasjon i gjæringstemperaturen under gjæringen er dumt? Og når skal jeg sette bryggene kjølig for bunnfelling? Kan det være flere dager før tapping?
Nå har jeg to batcher stående.
Nr1 er en kølsch med to pakker Safale 05, 21 liter. DEn stoppet å ploppe etter fire/ fem dager ved ca 20- 22 grader. Har nå stått ni dager og skal tappes om 5dager til flasker.
Nr2 er en blonde med to pakker Safale/ fermentis t-56 til 19 liter. Den plopper fint fortsatt nå, etter to dager også ved 18- 20 grader.
Nå lurer jeg på om variasjon i gjæringstemperaturen under gjæringen er dumt? Og når skal jeg sette bryggene kjølig for bunnfelling? Kan det være flere dager før tapping?