Staro
Norbrygg-medlem
Jeg har til nå gjort all stegmesk ved å vente på at varmeelementet hever temperaturen i mesken. Jeg har lyst til å prøve å speede opp dette med varmt vann.
Feks: 15 liter mesk er i proteinrast på 50 grader og skal deretter økes til 65 grader. Dette kan oppnås ved å ha i ca 6,4l kokende vann. Men er det noen klare ulemper ved å ha kokende vann rett i vørteren? Temperaturen vil jo relativt kjapt utlignes i hele kjelen med litt røring og du har jevnt over ca 65 grader.
Noen tanker?
Feks: 15 liter mesk er i proteinrast på 50 grader og skal deretter økes til 65 grader. Dette kan oppnås ved å ha i ca 6,4l kokende vann. Men er det noen klare ulemper ved å ha kokende vann rett i vørteren? Temperaturen vil jo relativt kjapt utlignes i hele kjelen med litt røring og du har jevnt over ca 65 grader.
Noen tanker?