Jeg tapper ved 15 °C, plasserer flaskene i et skap på 23 °C. To dager etterpå har jeg (nesten) fullkarbonert øl.
Er det bare ved nedgang av temperatur at gjæren kan få shock? Dette ved 10 °C opp på ca 3 timer liker i alle fall cellene veldig godt.
det var da veldig rask karbonering.. Er det i hovedsak Belgiske som du gjør dette med. Lager gjær trenger mye mer tid. etter vår erfaring. hvilken styrke har du på øllen?
Det er (minst?) to forskjellige måter å definere optimal temperaturområde for en gjær på:
1-Hva som gir gjæren best mulig leveforhold,
2-Hva som gir best mulig øl.
Når vi lager gjærstartere gjærer vi jo typisk ved mye høyere temperatur enn når vi lager øl, fordi vi prøver å gjøre ting så godt som mulig for gjæren. Så gjæren i flaskene dine ble sikkert glad til når du økte temperaturen for dem.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.