1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Temperaturkontroll på gjæring

En tråd i 'Sunnmøre Bryggelaug' startet av Joffe, 8 Feb 2014.

  1. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei

    Jeg har også anskaffet varmeplaten fra Petit til mitt kjøleskap, og skal styre denne med en STC. Har du noen formening om hvordan sikkerheten er rundt dette? Bør man passe godt på, eller kan dette stå ubevoktet over tid?
     
  2. Ole Bråten

    Ole Bråten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fauske
    Varmeplata blir hvert fall ikke så varm som den varmekabelen jeg hadde som smelta, så jeg vil tro plata bruker litt lenger tid på å nå setpoint temp. For meg så ser plata veldig solid og god ut, og er sikkert av bedre kvalitet enn den varmekabelen jeg hadde.

    Hvis jeg ikke husker feil så gjæra jeg et øl i ca. tre uker nå i julen som var, og var da bortreist store deler av gjæringa. På det tidspunktet gjæret jeg ikke i kjøleskap slik jeg gjør nå, men ølet stod til gjæring på et rom med UT-200 og varmeplata. Så konklusjonen er at jeg sover godt om natta med varmeplata tilkoblet :yes:
     
    David V liker dette.
  3. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser dere leker med varmekabler, ikke gjør det, varmekabler lagt av ikke elektriker virker aldri lenge.
    Blir f.eks. VK lagt dobbel smelter de, min. avstand er (var i gamle dager) 5 cm. med god isolasjon og liten varmeavledning blir også det varmt som f i h.
     
  4. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så jeg trenger ikke å være redd for at leiligheten er brent ned etter en uke på ferie med varmeplate og kjøleskap på, styrt med STC. Hva med kjøleskapet? Utgjør det noen brannfaren med tanke på at det blir slått av og på?
     
  5. Ole Bråten

    Ole Bråten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fauske
    Jeg tror sjansen er veldig liten. Du burde stille inn differansen på tempen på 1 grad(F2) og delay på 3 minutt minst(F3), funker for meg så langt hvertfall. Det er innstillinger jeg har lest meg fram til her på forumet.
     
  6. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Dette er kabler som er ment å surre utvendig  rundt rør for å hindre frost. Sålenge en ikke surrer dobbelt og sørger for at hele kabelen er strukket ut så burde det vel ikke være noe problem? Eller?
     
  7. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Notert :)
     
  8. Joffe

    Joffe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da er STC-1000 koblet opp, og kjøres nå på et saison-brygg. Endte opp med en 20-meter frostvakt fra Jula, som varmekilde. Prøvde å kveile den rundt gjæringskaret, men da kjøleskapet nok var noe i minste laget (gikk på millimetern etter at Hr.Strand sparket ut noen hyller i ren frustrasjon), så blei kveilen så som så. Får heller følge litt med på hvordan ting utvikler seg der inne. Foreløpig virker det ikke som kveilen blir faretruende varm. Målte med laser-termometer etter noen timer, og temperaturen er ikke mer enn 37 grader, på det varmeste.
     
  9. Gøran Sæther

    Gøran Sæther
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg vurderte lenge å kjøpe STC1000, men likte ikke å koble opp den selv med tanke på brannfare osv. Så jeg kjøpte en
    Inkbird ITC-308 Dual Temperatur Kontroll

    http://www.brewshop.no/produkt/utstyr/maleutstyr/inkbird-itc-308-dual-temperatur-kontroll

    Fungerer på akkurat samme måte som en STC1000
     

Del denne siden